x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă: Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare

Ciucă: Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare

18 Mai 2022   •   10:35
Ciucă: Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare

Premierul Nicolae Ciucă anunță că Ministerul Finanțelor face o analiză pentru o „optimizare fiscală”. El evită să spună dacă este de acord cu introducerea impozitării progresive în locul cotei unice: „Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi”.

„În discuțiile din coaliție am stabilit ca la nivelul Ministerul Finanțelor să avem o analiză, analiză care, ulterior, o să fie discutată dezbătută cu reprezentanții instituțiilor de specialitate, cu reprezentanții mediului de afaceri, cu reprezentanții mediului asociativ și vom căuta ca prin măsurile pe care le vom luasă asigurăm o optimizare a mediului fiscal. Nu cred că trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri, în condițiile în care vedem cu toții vedem cu toții contextul în care ne desfășurăm activitatea”, spune Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă este de acord cu introducerea impozitului progresiv în locul cotei unice, așa cum a cerut Marcel Ciolacu, el a răspuns: „Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi”.

„Pentru tot ceea ce e de făcut trebuie să găsim soluții pentru optimizare fiscală. Nu putem să discutăm azi, aici, de taxe catre să vină peste noapte și să impacteze cât se poate de negativ asupra planurilor de afaceri. (..:) Termenul de analiză a fost stabilit la două săptămâni, după care urmează dezbateri”, adaugă premierul.

De asemenea, el a afirmat că Executivul caută soluții pentru protejarea persoanelor vulnerabile și trebuie să țină cont de impactul inflației asupra cetățenilor.

„În acest an putem să discutăm despre orice măsură după ce avem o analiză la finele primului semetru”, a precizat Ciucă, întrebat dacă anul acesta vor fi majorate pensiile.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunța luni o „redimensionare” a impozitelor, „dar asta nu înseamnă că mărim taxele”. El pledează în continuare pentru introducerea impozitului progresiv: „Ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ciuca