x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciuvică acuză: "DNA protejează apropiaţii lui Băsescu"

Ciuvică acuză: "DNA protejează apropiaţii lui Băsescu"

de Carmen Vintila    |    31 Iul 2007   •   00:00

Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice (GIP), Mugur Ciuvică, a acuzat ieri DNA că protejează grupul de interese din jurul preşedintelui Traian Băsescu şi a anunţat că a contestat decizia de neincepere a urmăririi penale in cazul consilierului local al PSD de la Sectorul 2, Clitemnestra Volschi, acuzată de GIP de conflict de interese. Totodată, Ciuvică i-a cerut procurorului-şef al DNA, Daniel Morar, infirmarea rezoluţiei date de procurorul Doru Ţuluş in cazul Volschi la data de 30 mai 2007. GIP a sesizat şi CSM in legătură cu "incercarea procurorului Ţuluş de a acoperi ilegalităţile lui Volschi".


PARTENERI DE AFACERI.
Potrivit lui Ciuvică, Volschi, apropiată a Elenei Udrea şi a lui Dorin Cocoş, acţionar şi unic administrator al Central Residential Park - una dintre firmele NIRO, a reprezentat Grupul in afacerea in care parteneri au fost soţii Cocoş. GIP a sesizat DNA după ce Volschi, in calitate de consilier, a votat şi semnat o hotărăre prin care a fost aprobat Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru construirea cartierului de blocuri de firma pe care aceasta o conduce.


"In ciuda evidenţei, Ţuluş a decis NUP. Argumentaţia procurorului este stupidă şi mincinoasă", a acuzat Ciuvică. "PUD-ul reprezintă o condiţie obligatorie pentru a obţine dreptul de a construi", a mai ţinut să sublinieze Ciuvică, pentru că Ţuluş arătase in rezoluţie că planul nu conferă dreptul de a construi.

×
Subiecte în articol: politic ciuvică ciuvic