x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Daciana Sârbu şi Corina Creţu, susţinute de PSD Ilfov pentru alegerile europarlamentare. Caracterizare: "Dăruire, putere de muncă, experienţă"

Daciana Sârbu şi Corina Creţu, susţinute de PSD Ilfov pentru alegerile europarlamentare. Caracterizare: "Dăruire, putere de muncă, experienţă"

09 Noi 2013   •   17:20
Daciana Sârbu şi Corina Creţu, susţinute de PSD Ilfov pentru alegerile europarlamentare. Caracterizare: "Dăruire, putere de muncă, experienţă"

"Organizaţia PSD Ilfov, condusă de senatorul de Ilfov Gabriela Firea, susţine candidatura pe primele locuri pe lista pentru alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor pe europarlamentarele Daciana Sârbu şi Corina Creţu. Daciana Sârbu, un europarlamentar extrem de activ în domeniile Mediu, Agricultură, Nutriţie, Sănătate publică şi Educaţie, s-a dovedit unul dintre cei mai implicaţi reprezentanţi ai României în Parlamentul European, iar printre interpelările făcute în acest an amintim doar câteva: sensibilizarea populaţiei în legătură cu maladia cancerului din zona capului şi a gâtului, valorile de referinţă privind aportul de energie pentru copii, consumul de alcool în timpul sarcinii, strategia pentru sănătatea copiilor, sud-estul Europei ca un coridor pentru electricitate, eficacitatea Strategiei pentru Europa privind problemele de sănătate legate de alimentaţie, excesul de greutate şi obezitate, salvgardarea şi protejarea pieţei vitivinicole în afara Uniunii Europene, Strategia Uniunii Europene privind drogurile", argumentează PSD Ilfov, potrivit unui comunicat remis AGERPRES de Biroul de presă la organizaţiei. 

În acelaşi timp, vicepreşedintele Grupului socialist din Parlamentul European Corina Creţu s-a remarcat în domeniile Politică externă şi Afaceri europene, având o activitate susţinută ca vicepreşedinte în Comisia pentru dezvoltare, în Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din PE, în Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale din Parlamentul European, cât şi în Delegaţia Europarlamentară pentru Relaţiile cu Congresul SUA. De asemenea, Corina Creţu face parte din echipa de conducere a Reţelei Parlamentare de Lucru cu Banca Mondială şi este autoarea cărţii "România europeană".

Potrivit sursei citate, social-democraţii ilfoveni apreciază realizările din mandatele avute în Parlamentul European al eurodeputatelor Daciana Sârbu şi Corina Creţu şi consideră că "dăruirea, puterea de muncă, iniţiativele şi mai ales experienţa dobândită prin munca de până acum le recomandă cu prisosinţă pentru ocuparea primelor locuri pe lista pentru alegerile din 24 mai 2014".

×