x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă: E o problemă de onoare ca cel care a pierdut să-și asume, așa cum mi-am asumat și eu

Dăncilă: E o problemă de onoare ca cel care a pierdut să-și asume, așa cum mi-am asumat și eu

de Redacția Jurnalul    |    21 Aug 2024   •   20:49
Dăncilă: E o problemă de onoare ca cel care a pierdut să-și asume, așa cum mi-am asumat și eu
Sursa foto: Viorica Dăncilă/a3

Este în primul rând o problemă de onoare ca cel care a pierdut să-și asume, așa cum mi-am asumat și eu, spune Viorica Dăncilă, fost lider PSD, despre varianta în care Marcel Ciolacu ar pierde alegerile prezidențiale. Ea cere membrilor PSD „să tureze motoarele” și să susțină candidatul partidului.

„Din punctul meu de vedere, cineva trebuie să-și asume și câștigul, dar și pierderea alegerilor. Atunci, probabil, cineva din partid sau conducerea partidului va identifica cine trebuie să-și asume dacă va fi o pierdere. Binențeles, există și o șansă mare ca aceste alegeri să fie câștigate de liderul PSD. Eu cred că este în primul rând o problemă de onoare ca cel care a pierdut să-și asume, așa cum mi-am asumat și eu. Am pierdut, nu a vrut niciun lider în teritoriu să-și asume rezultatul și atunci a trebuit să fac un gest de onoare și să-mi asum rezultatul alegerilor prezidențialer și să fac un pas în spate”, spune la Antena 3 Viorica Dăncilă.

Ea afirmă că „este foarte important ca să se uite de acele practici existente în trecut și toți colegii să tragă pentru alegerile prezidențiale, pentru candidatul PSD”.

„În cazul meu nu s-a întâmplat, dar sper să fiu ultima persoane care s-a confruntat cu o astfel de situație, partiduol să se trezească și să susțină candidatul la prezidențiale, nu numai prin vorbe frumoase, prin acest concurs de laude și aprecieri, pentru eu cred că acest lucru nu-i face bine liderului partidului, dimpotrivă, crează senzația unei ere trecute. Eu cred că trebuie ca fiecare să se organizeze foarte bine și să-și tureze la maximum motoarele pentru a da șanse mari candidatului PSD”, încheie Dăncilă.

Viorica Dăncilă a demisionat din funcția de președinte al PSD în noiembrie 2019, ca urmare a rezultatului slab de la prezidențiale.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: dancila prezidentiale candidatura