x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Ca deputat, voi vota fără ezitare proiectul Roşia Montană

Dragnea: Ca deputat, voi vota fără ezitare proiectul Roşia Montană

02 Oct 2013   •   12:24
Dragnea: Ca deputat, voi vota fără ezitare proiectul Roşia Montană

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, miercuri, la audierile din Comisia pentru Roşia Montană, că, în calitate de deputat, va vota pentru proiectul de lege care reglementează exploatarea în această zonă, în condiţiile în care datele actuale, pe care le deţine, rămân neschimbate.

"Voi vota «Da», cu precizarea că este «Da» pe datele la care eu am acces azi, acum. Dacă în urma tuturor audierilor, analizelor, verificărilor, vor apărea alte date, o să văd. Dar pe datele actuale răspunsul e «Da»", a precizat Dragnea, răspunzând unei întrebări adresate de membrii comisiei.

El a spus că l-a interesat, ca om care trebuie să se pronunţe pro sau contra, în ce măsură statul român câştigă mai mult decât era prevăzut în proiectul iniţial şi dacă statul câştigă mai mult decât investitorul.

"În ceea ce priveşte câştigul statului român, din documentele prezentate, am înţeles că statul român câştigă mai mult decât investitorul: 3,5 mliliarde euro statul, 2,5 miliarde - investitorul", a spus Dragnea, potrivit Mediafax.

El a arătat că a fost interesat şi de protecţia mediului şi a arătat că, în ceea ce priveşte acest subiect, are convingerea că protecţia mediului va fi asigurată.

Dragnea a mai spus, în al treilea rând, că această investiţie poate contribui esenţial la dezvoltarea zonei, în condiţiile în care România nu este dezvoltată echilibrat.

Liviu Dragnea a spus că nu există "o dihonie" în PSD în privinţa faptului că preşedintele partidului, Victor Ponta, a afirmat că va vota împotriva proiectului, iar el că va vota în favoarea actului normativ.

"Nu e dihonie în partid. Eu am o relaţie foarte bună cu Victor Ponta. Eu am avizat proiectul de lege şi nu am personalitate dublă, să vin în Parlament să votez împotrivă. Mi-am asumat acel aviz, pe datele actuale voi vota în Parlament fără niciun fel de ezitare", a mai spus Dragnea.

×
Subiecte în articol: liviu dragnea roşia montană