x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Unii liberali cred că nu e bine ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea pe descentralizare

Iohannis: Unii liberali cred că nu e bine ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea pe descentralizare

29 Oct 2013   •   19:15
Iohannis: Unii liberali cred că nu e bine ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea pe descentralizare

Prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis a declarat, marţi, după reuniunea grupurilor parlamentare PNL, că unii dintre liberali consideră că nu este bine ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea pe proiectul de descentralizare şi doresc o dezbatere în Parlament asupra acestuia, informează mediafax.ro.

Întrebat dacă parlamentarii liberali sunt de acord cu angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul descentralizării, Iohannis a răspuns: "Au fost discuţii şi pe această temă. Unii colegi parlamentari au considerat că este bine să se meargă pe asumare, unii au considerat că nu este bine. Însă această chestiune putem să o discutăm dar nu putem să o hotărâm. Ştiţi bine, dacă se merge sau nu asumare nu este hotărârea care reiese dintr-o discuţie informală".

"Există argumente puternice şi pentru asumarea răspunderii, dar, evident, colegii fiind parlamentari şi-ar dori o dezbatere în Parlament", a adăugat Iohannis.

El a precizat că "s-a simţit" în grupurile parlamentare nevoia unei discuţii pe tema descentralizării şi a arătat că nu mai există neînţelegeri pe fondul problemei.

"În acest moment avem puţine modificări pe fondul problemei. Fondul problemei a fost discutat şi în Comisia mixtă şi în conducerea USL. Nu mai există neînţelegeri pe fondul problemei. Toată lumea vrea să se facă descentralizarea, toată lumea a înţeles care sunt instituţiile care vor pleca de la ministere şi vor merge la CJ, la CL. Lucrurile care sunt acum în dezbatere sunt deja aproape detalii tehnice, importante totuşi", a spus Iohannis.

El a arătat că i-a rugat pe colegii săi liberali ca, dacă au solicitări, să i le remită pentru a putea intra pe discuţia tehnică.

"Sunt detalii legate de articole de lege. Problemele mari au fost discutate, am căzut de acord", a adăugat Iohannis.

Premierul Victor Ponta a anunţat, recent, că proiectul legii descentralizării va fi adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului, în noiembrie, înainte de aprobarea bugetului pe anul 2014, dacă va exista susţinerea majorităţii.

Ulterior, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că Uniunea ar susţine proiectul Ministerului Dezvoltării Regionale privind descentralizarea, cu unele modificări, mai ales referitoare la buget. 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis descentralizare