x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Italia va ajuta România să adere la Spaţiul Schengen, afirmă ambasadorul român la Roma

Italia va ajuta România să adere la Spaţiul Schengen, afirmă ambasadorul român la Roma

06 Noi 2013   •   18:11
Italia va ajuta România să adere la Spaţiul Schengen, afirmă ambasadorul român la Roma

Italia intenţionează să ajute România în procesul de aderare la Spaţiul Schengen, afirmă ambasadorul României la Roma, Dana Constantinescu, în contextul în care Italia va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în al doilea semestru al anului 2014, informează mediafax.ro.

"Începutul mandatului meu intervine într-un moment în care relaţiile bilaterale dintre România şi Italia sunt excelente şi au ajuns la maturitate deplină. Relaţiile dintre România şi Italia se bazează pe afinităţi culturale şi istorice şi pe idealuri comune", în cadrul unui parteneriat strategic consolidat, a subliniat Dana Constantinescu într-un interviu acordat agenţiei de ştiri TMNews.

Dana Constantinescu, care este ambasador la Roma de cinci luni, este convinsă că Italia - în calitatea de membru fondator al UE şi în contextul în care va deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în perioada iulie-decembrie 2014 - va ajuta România să adere la Spaţiul Schengen.

"Italia a susţinut constant aderarea ţării noastre la Schengen", confirmând că România a îndeplinit toate criteriile tehnice în acest sens, a explicat Dana Constantinescu.

×
Subiecte în articol: aderare schengen dana constantinescu