x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen: Nu există premise pentru o criză guvernamentală, USL nu se va rupe

Kelemen: Nu există premise pentru o criză guvernamentală, USL nu se va rupe

20 Sep 2013   •   20:48
Kelemen: Nu există premise pentru o criză guvernamentală, USL nu se va rupe
Sursa foto: Raul Ştef/Intact Images

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declară că nu există premise pentru o criză guvernamentală, iar USL nu se va rupe deoarece partidele care fac parte din Uniune "au un destin comun", informează mediafax.ro.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a participat, vineri, la vernisajul unei expoziţii din Sfântu Gheorghe, a declarat că, în opinia sa, USL nu se va rupe, întrucât partidele care fac parte din Uniune "au un destin comun".

"USL nu se va rupe, are o majoritate de 70 la sută, partidele din Uniune au un destin comun, trebuie să meargă înainte, în timp ce destinul nostru, al UDMR, este în opoziţie", a spus Kelemen.

În opinia acestuia, nu se observă din partea partidelor aflate la guvernare vreun interes pentru ruperea coaliţiee de 70 la sută.

"După părerea mea, România nu are nevoie, în acest moment, de o criză guvernamentală, nici nu există, de altfel, premisele pentru o astfel de criză", a spus preşedintele UDMR.

Întrebat de jurnalişti care ar trebui să fie priorităţile Guvernului în actuala sesiune parlamentară, Kelemen a răspuns că nu poate să dea sarcini Executivului din opoziţie, dar există totuşi câteva proiecte importante pentru anul viitor, cel mai important fiind Legea bugetului pe anul 2014.

Totodată, în opinia preşedintelui UDMR, un alt "pas important" ar fi retragerea proiectului privind exploatarea de la Roşia Montană. Totodată, importantă este şi discuţia despre impozitul agricol, deoarece "nu este de acceptat ca tot impozitul agricol să ajungă la bugetul naţional, iar la nivelul consiliilor locale să nu rămână niciun leu", a adăugat Kelemen.

De asemenea, potrivit lui Kelemen, UDMR consideră importantă Legea descentralizării, care a trecut de Camera Deputaţilor şi trebuie dezbătută în Senat. 

×
Subiecte în articol: kelemen hunor USL