x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mai mulţi primari PDL din Arad se plâng că au dosare penale pentru deturnare de fonduri: "Răzbunarea lui Ponta, este inadmisibil!"

Mai mulţi primari PDL din Arad se plâng că au dosare penale pentru deturnare de fonduri: "Răzbunarea lui Ponta, este inadmisibil!"

21 Noi 2013   •   18:42
Mai mulţi primari PDL din Arad se plâng că au dosare penale pentru deturnare de fonduri: "Răzbunarea lui Ponta, este inadmisibil!"
Sursa foto: INTACT IMAGES/Jurnalul National/Dragos Stoica

Un număr de 40 de dosare de cercetare penală au fost deschise în Arad, în urma verificărilor făcute de Curtea de Conturi, fiind vizaţi primari şi funcţionari, după ce Guvernul Ungureanu a alocat fonduri unor edili pentru datorii, în 2012, sume cerute înapoi, ulterior, de Guvernul USL, conform PDL Arad. Într-un comunicat de presă remis, joi, prim-vicepreşedintele PDL Arad Iustin Cionca arată că "totul a pornit de la acea Ordonanţă a Guvernului Ungureanu, prin care s-au acordat fonduri primăriilor pentru plata unor datorii", scrie Mediafax.

"Acum, primarii sunt acuzaţi de deturnare de fonduri şi de abuz în serviciu contra intereselor publice (…) Este inadmisibil ca mai mulţi primari să fie convocaţi în mod repetat la Poliţie pentru declaraţii, în loc ca aceştia să lucreze pentru cetăţeni, pentru comunitatea lor", afirmă, în comunicat, Iustin Cionca.

Acesta mai arată că dosarele sunt în lucru de un an şi jumătate şi se declară "solidar cu primarii şi cu ceilalţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale care sunt supuşi unor investigaţii şi anchete de către organele de control". "Nu am luat atitudine în speranţa că va fi o cercetare corectă, care să se finalizeze fie cu neînceperea urmăririi penale, fie cu trimiterea în instanţă, pentru recuperarea sumelor. În instanţă, primarii puteau demonstra legalitatea plăţilor", se arată în comunicatul lui Cionca.

Liderul PDL Arad este de părere că "toată această avalanşă de anchete nu înseamnă altceva decât o răzbunare a lui Victor Ponta faţă de comunităţile unde USL nu a primit voturi de la cetăţeni".

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Ovidiu Liber, a declarat că sunt în lucru 40 de dosare de cercetare penală. "În urma unor controale efectuate de Curtea de Conturi, au fost întocmite 40 dosare de cercetare penală, urmând a se efectua în continuare verificări sub îndrumarea procurorului de caz", a declarat Liber. Poliţia a precizat că în cele 40 de dosare deschise nu sunt cercetaţi doar primari, ci şi alţi funcţionari, iar numărul persoanelor poate fi mai mare decât al dosarelor deschise.

×