x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministerul Sănătății nu și-a exprimat intenția de a elimina medicamentele generice din lista de compensate

Ministerul Sănătății nu și-a exprimat intenția de a elimina medicamentele generice din lista de compensate

24 Oct 2013   •   19:51
Ministerul Sănătății nu și-a exprimat intenția de a elimina medicamentele generice din lista de compensate

Ministerul Sănătății precizează prin intermediul unui comunicat de presă remis joi că nu și-a exprimat în niciun moment intenția de a elimina medicamentele generice din lista de compensate, informează agerpres.ro.

"Principalul obiectiv al Ministerului Sănătății în ceea ce privește reactualizarea listei de medicamente compensate îl reprezintă creșterea accesului pacienților români la medicamente inovatoare conform noilor tehnologii, mai ales în patologiile la care acestea pot contribui la o ameliorare a stării de sănătate", se arată în comunicatul MS.

Potrivit sursei citate, politica publică în ceea ce privește compensarea medicamentelor o realizează numai Ministerul Sănătății, în numele Guvernului României, și nu reprezentanții altor instituții, cum "greșit s-a recepționat în mass-media".

Totodată, MS a subliniat că dorește să încurajeze consumul de medicamente generice, conform obiectivelor asumate, dar și acordului cu organismele financiare internaționale.

"În acest sens, Ministerul Sănătății subliniază încă o dată intenția de a introduce pe rețeta compensată, începând cu viitorul contract cadru, medicamentul de referință, astfel încât pacientul să fie corect informat și să aibă posibilitatea de a-și alege medicamentul cel mai ieftin. În consecință, Ministerul Sănătății va acționa în continuare potrivit prevederilor din Programul de Guvernare", susține MS.

Precizările MS sunt urmare a informațiile apărute în mass-media conform cărora ministerul "ar lua în considerare scoaterea medicamentelor generice din lista de medicamente compensate și limitarea accesului populației la medicamente cu preț accesibil", se mai arată în comunicat. 

×