x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Muncii vrea ca românii să fie angajaţi în UE în aceleaşi condiţii ca persoanele din alte ţări

Ministrul Muncii vrea ca românii să fie angajaţi în UE în aceleaşi condiţii ca persoanele din alte ţări

01 Sep 2013   •   13:00
Ministrul Muncii vrea ca românii să fie angajaţi în UE în aceleaşi condiţii ca persoanele din alte ţări
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat duminică, la Mamaia, continuarea unor acţiuni concrete menite să-i protejeze pe românii care lucrează în ţările Uniunii Europene, în acest sens fiind deja încheiate protocoale cu ţări precum Cipru sau Italia, unde lucrează un număr foarte mare de români, informează agerpres.ro.

Aceste acţiuni constau într-o serie de protocoale instituţionale prin care persoanele care lucrează în ţările Uniunii Europene să fie protejate şi să fie angajate în aceleaşi condiţii cu persoane din astfel de ţări.

Potrivit ministrului, trebuie să existe aceeaşi politică pentru toţi cetăţenii, indiferent că lucrează în România sau în altă parte.

"M-am gândit încă de anul trecut să încep o tentativă de discuţii cu toţi miniştrii (n.r. - omologi) din toate ţările Uniuni Europene, să încep să construiesc o legătură directă şi mai ales instituţională cu aceste ţări. Acest lucru înseamnă că protocoalele pe care am început să le semnez cu fiecare ministru din fiecare ţară reprezintă un protocol de colaborare instituţională. (...) Aceasta înseamnă că instituţii specializate precum Inspecţia Muncii, Agenţia de Plăţi şi Casa Naţională de Pensii pot să construiască legături directe, să facă schimb de informaţii şi să acţioneze rapid cu instituţia omologă din ţara respectivă atunci când apare un caz şi ar putea fi rezolvat", a explicat ministrul Muncii, la Şcoala de Vară a Tineretului PNL.

Câmpeanu a arătat că partea română a încheiat astfel de protocoale cu Italia şi cu Cipru, a semnat cu Marea Britanie, Belgia, Olanda, existând totodată discuţii cu alte ţări, între care Grecia.

"Şi sper ca acest fel de protocol să fie încheiat cu toate ţările din Uniunea Europeană. Cred că acest lucru e important şi va fi benefic şi pentru România", a adăugat Mariana Câmpeanu.

Ea a mai spus că va merge în Olanda, o ţară în care presa este destul de ostilă României şi unde, ca şi în Marea Britanie, se aşteaptă un val de cetăţeni români şi bulgari. "Şi voi avea şi o conferinţă de presă în care o să prezint şi poziţia României şi chiar astfel încât să combat această formă de discriminare - aşa o consider în acest moment", a afirmat Mariana Câmpeanu.

Ministrul Muncii a menţionat că are în vedere un proiect de lege care să dea posibilitatea angajatorilor să vină în ţara noastră şi să creeze locuri de muncă. "Oferim nişte condiţii mult mai bune decât alte ţări", a argumentat Mariana Câmpeanu.  

×
Subiecte în articol: mariana campeanu