x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oprescu: Ratingul Bucureștiului este acum la BB plus

Oprescu: Ratingul Bucureștiului este acum la BB plus

18 Dec 2013   •   16:28
Oprescu: Ratingul Bucureștiului este acum la BB plus

Primarul general Sorin Oprescu a precizat că ratingul Bucureștiului este în acest moment BB plus și nu BB, cum au anunțat consilierii PDL din CGMB, informează agerpres.ro.

Edilul șef a spus că scăderea ratingului a avut loc în urmă cu trei ani, când a fost semnalată perioada de criză economică.

"Da, ratingul Bucureștiului a scăzut acum trei ani, când scădea toată lumea. Era perioada de criză. Acum este BB plus. Este o altă minciună, așa, ca să ne aflăm în treabă", a spus primarul, în replică la afirmațiile grupului de consilieri ai PDL București.

Consilierii PDL din cadrul CGMB l-au acuzat miercuri pe primarul general Sorin Oprescu de o politică financiară dezastruoasă care a condus la o retrogradare a ratingului Bucureștiului, de la BB plus la BB.

"Primarul Sorin Oprescu, în mod inexplicabil, a refuzat să pună la dispoziția agențiilor de rating informațiile solicitate pentru stabilirea ratingului. Ca urmare, acestea au retrogradat Bucureștiul de la BB plus la BB, din cauza incertitudinilor privind răscumpărarea obligațiunilor de 500 milioane euro cu maturitate in 2015. Pe de altă parte, municipalitatea nu a constituit provizioane pentru plata acestei datorii, deși la intrarea în mandat Sorin Oprescu a găsit economii, în depozite la bănci, în sumă de 282 milioane de euro. Tot acest comportament suspect ne face să atragem atenția că se pregătește încă o afacere marca Sorin Oprescu, de devalizare a bugetului orașului, printr-un împrumut de ultim moment, cu costuri și dobânzi uriașe", a declarat Mircea Raicu, liderul consilierilor PDL din CGMB, la o conferință de presă.

El a subliniat că execuția financiară promovată de edilul șef în timpul mandatelor sale este una "iresponsabilă" și i-a cerut public demisia. 

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu cgmb