x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL cere demiterea preşedintelui Casei Naţionale de Sănătate

PDL cere demiterea preşedintelui Casei Naţionale de Sănătate

09 Aug 2012   •   11:45
PDL cere demiterea preşedintelui Casei Naţionale de Sănătate

PDL cere demiterea presedintelui Casei Nationale de Sanatate pe motiv ca timp de trei luni nu a implementat instrumentele antifrauda promovate de PDL, reteta electronica si cardul de sanatate, a anuntat, joi, deputatul PDL Cristina Dobre.

Dobre a spus la o conferinta de presa ca masurile anuntate de USL in domeniul sanatatii fac dovada ca Uniunea iubeste mai mult frauda si refuza sa foloseasca instrumentele antifrauda promovate de PDL, reteta electronica si cardul de sanatate, aratand ca transfera "grosolan" costurile antifrauda asupra pacientilor.

"Casa Nationala de Sanatate raspunde direct de introducerea mecanismelor antifrauda si de trei luni nu a facut absolut nimic, drept urmare PDL cere demiterea presedintelui Casei Nationale de Sanatate, acest om fara chip si fara voce", a spus deputatul PDL, Cristina Dobre.

Ea a aratat ca presedintele Casei Nationale de Sanatate ar trebui sa dea socoteala de ce mecanismele antifrauda nu functioneaza in sistemul de sanatate si ca este clar "ca acest domn care coordoneaza Casa nu doreste acest lucru" si ar trebui demis.

Cristina Dobre a criticat si masurile USL privind introducerea coplatii in sistemul de sanatate, aratand ca, spre exemplu, PDL a propus o taxa modesta de 10 lei pentru internare, in schimb USL propune taxe "enorm de mari" de 60-90 de lei pentru internare, care nu vor putea fi achitate de majoritatea pacientilor.

Ea a mai dat exemplu ca PDL a propus ca pacientii sa nu plateasca nimic pentru un examen RMN, in schimb USL propune 250 de lei pentru acesta analiza.

Mediafax

×