x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PUR ii da ultimatum lui Ciuvica

PUR ii da ultimatum lui Ciuvica

21 Aug 2004   •   00:00

Declaratiilor purtatorului de cuvant al Actiunii Populare, Mugur Ciuvica, referitoare la PUR si liderul sau sunt considerate de umanisti "intoxicari publice ale fostului sef de cabinet al lui Emil Constantinescu".

DANA PICIU

Mugur Ciuvica a afirmat, in urma cu cateva zile, ca "PUR este un partid al fostei Securitati, iar presedintele sau a fost implicat in afaceri cu banii Securitatii". "Solicitam domnului Ciuvica sa aduca dovezi in sprijinul afirmatiei sale, potrivit careia PUR este un partid al fostei Securitati. Totodata, presedintele Dan Voiculescu ii cere public lui Mugur Ciuvica sa aduca dovezile implicarii sale, prin firma Crescent, in afaceri cu banii Securitatii.

AVERTISMENT. In lipsa neprezentarii unor astfel de dovezi, presedintele PUR il va actiona in instanta pe Mugur Ciuvica, pentru insulta si calomnie", se arata intr-un comunicat dat publicitatii de PUR. In acelasi document se mai arata ca Ciuvica nu este primul personaj care vehiculeaza "astfel de neadevaruri in fata opiniei publice". "Il informam pe purtatorul de cuvant al AP ca presedintele PUR, Dan Voiculescu, a castigat toate procesele - in tara si strainatate - in care s-a judecat cu defaimatorii sai, cel mai cunoscut proces fiind cel cu Petre Mihai Bacanu", se mai arata in comunicatul PUR.

CERERI LA CNSAS

20 de membri ai PUR, printre care vicepresedintele Bogdan Pitigoi, secretarul general Sanda Paduraru, secretarul executiv Ioana Iova, vicepresedintele PUR Bucuresti Andrei Marinescu au depus ieri la sediul CNSAS cereri pentru eliberarea dosarelor. "Am urmarit in presa de astazi opiniile diverselor persoane care au spus ca PUR ar fi un partid de securisti sau de oameni mai putin onorabili. Noi nu ne simtim securisti sau mai putin onorabili, de aceea am venit la CNSAS sa ne cerem dosarele. Cred ca o data cu obtinerea acestora vom pune punct speculatiilor pe care persoane cu un rating scazut le afiseaza din cand in cand", a spus Bogdan Pitigoi. Demersul de ieri al umanistilor bucuresteni va fi urmat de alti membri de partid din tara si din Capitala, care si-au exprimat deja dorinta de a-si cere dosarul de la CNSAS.

×
Subiecte în articol: politic ciuvică