x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Referendum la Pungeşti pe 24 noiembrie privind gazele de şist

Referendum la Pungeşti pe 24 noiembrie privind gazele de şist

17 Oct 2013   •   17:03
Referendum la Pungeşti pe 24 noiembrie privind gazele de şist

Consilierii locali din comuna Pungeşti au hotărât, azi, în unanimitate ca în 24 noiembrie să fie organizat referendumul pentru consultarea populaţiei privind explorarea gazelor de şist de către compania americană Chevron, informează agerpres.ro.

Tot azi, consilierii locali din Pungeşti au votat în unanimitate o hotărâre privind interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist pe teritoriul comunei. În cadrul întâlnirii convocate de îndată, au fost prezenţi 12 din cei 13 consilieri locali, aceştia votând, de asemenea în unanimitate, organizarea unui referendum local pe tema explorării şi exploatării gazelor de şist.

Tot în cadrul şedinţei de joi, s-a propus organizarea unui referendum local pentru demiterea primarului Mircia Vlase (PSD). Un număr de şapte consilieri au votat împotrivă, patru aleşi locali au votat pentru, iar unul s-a abţinut de la vot. Primarul Mircia Vlase nu a participat la şedinţa CL Pungeşti.

La Pungeşti, în localitatea Siliştea, oamenii au continuat protestele începute de luni, 14 octombrie. După ce în cursul zilei de miercuri, în zonă au fost concentrate forţe de ordine impresionante, joi dimineaţă efectivele de jandarmi şi poliţişti, dar şi utilajele Chevron au părăsit locul în care se desfăşoară protestul.

×
Subiecte în articol: pungesti chevron gaze de sist