x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rovana Plumb a prezentat la Washington oportunităţile de investiţii în Romania, în domeniul mediului

Rovana Plumb a prezentat la Washington oportunităţile de investiţii în Romania, în domeniul mediului

23 Oct 2013   •   17:10
Rovana Plumb a prezentat la Washington oportunităţile de investiţii în Romania, în domeniul mediului

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, a avut o serie de intalniri oficiale, la Washington, cu cateva dintre institutiile-cheie din mediul politic si de afaceri american.

Aflata in delegatia din SUA condusa de prim-ministrul Victor Ponta, Rovana Plumb a dat asigurari reprezentantilor mediului de business privind stabilitatea si predictibilitatea, spunand ca acestea sunt prioritati majore in politicile actualului Guvern al Romaniei si a propus, in acelasi timp, companiilor americane sa faca noi investitii in tara noastra, prin folosirea de tehnologii verzi, de ultima generatie.

Ministrul Mediului a punctat, in cadrul intalnirii avute cu domnul Fred P. Hochberg, presedintele EX-IM Bank, ca politica privind protecţia mediului nu mai este si nu ar mai trebui văzută ca un obstacol in calea dezvoltarii economice. "Trebuie să ne concentrăm eforturile, resursele şi finanţarea pentru a găsi soluţii la provocările legate de deficitul de resurse şi degradarea mediului. Este o prioritate sa ne asiguram, oriunde ne-am afla, că trăim într-un mediu sănătos, dar reusind, in acelasi timp, sa mentinem competitivitatea la nivel internaţional si sa cream noi locuri de munca verzi".

Rovana Plumb le-a propus reprezentantilor EX-IM Bank, dupa o prezentare prealabila a oportunitatilor de investitii in Romania, in domeniul mediului si energiei, o colaborare si mai stransa, in viitor, insistand pe ideea ca "economia verde presupune investiţii inteligente şi inovaţie în ceea ce priveşte tehnologiile curate".

La randul sau, presedintele Hochberg si-a aratat deschiderea si interesul pentru Romania, amintitnd ca banca pe care o conduce are si in momentul actual in derulare proiecte in tara noastra.

In finalul discutiei purtate la sediul Bancii din Washington D.C. ministrul roman al Mediului si-a exprimat inca o data speranta de a contribui la gasirea de solutii pentru crearea cat mai multor locuri de munca "verzi".

×