x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scandalul ALRO: Trei convorbiri Basescu-Seres

Scandalul ALRO: Trei convorbiri Basescu-Seres

30 Ian 2007   •   00:00
Scandalul ALRO: Trei convorbiri Basescu-Seres

Dan Voiculescu i-a solicitat lui Tra-ian Basescu desecretizarea si pre-zentarea celor trei convorbiri te-lefonice pe care presedintele le-a avut pe tema ALRO cu Codrut Seres.

Presedintele PC, Dan Voiculescu, i-a trimis ieri o solicitare scrisa presedintelui Romaniei, Traian Basescu, prin care ii cere desecretizarea si prezentarea celor trei convorbiri telefonice avute de seful statului pe tema ALRO cu fostul ministru al Economiei, Codrut Seres.

"Domnule Presedinte,
Constatam cu ingrijorare ca problema implicarii institutiei prezidentiale in scandalul de trafic de influenta ia amploare.

Avand in vedere suspiciunile aparute si pentru ca opinia publica sa cunoasca adevarul, va solicitam dumneavoastra si institutiilor abilitate ale statului sa desecretizati si sa prezentati cele trei convorbiri telefonice avute pe tema ALRO, in perioada septembrie 2005-aprilie 2006, din postura de presedinte, cu fostul ministru al Economiei si Comertului, Codrut Seres.

Cererea noastra de astazi este facuta cu buna-credinta si are la baza declaratiile permanente facute de dumneavoastra in timpul mandatului pentru promovarea transparentei si corectitudinii oamenilor politici in derularea actului public de conducere.
Consideram ca dumneavoastra ar trebui sa fiti primul interesat de eliminarea unor acuzatii grave la adresa institutiei prezidentiale.
Cu sinceritate, Dan Voiculescu"

REACTIE. "La Palatul Cotroceni nu se fac inregistrari ale convorbirilor telefonice, prin urmare nu detinem convorbirile. Daca domnul Seres detine aceste convorbiri, sa le faca publice", a declarat consilierul prezidential Saftoiu. Ea nu a putut preciza numarul sau continutul convorbirilor telefonice pe care Basescu le-ar fi avut cu Seres. "Domnul Seres ar trebui sa faca aceste precizari", a spus Saftoiu.

"PRESEDINTIA UITA FONDUL PROBLEMEI"
In replica la afirmatiile Adrianei Saftoiu, purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a dat publicitatii urmatoarea declaratie: "Raspunsul doamnei Saftoiu ridica mari semne de intrebare asupra transparentei si corectitudinii invocate mereu de presedintele Basescu. Ascunzandu-se dupa mecanisme institutionale, Presedintia uita de fondul problemei, si anume: Presedintele poate si trebuie sa raspunda opiniei publice, chiar si in absenta inregistrarilor convorbirilor sale telefonice, daca l-a sunat pe tema ALRO pe ministrul Economiei in mai multe randuri, cu mult timp inainte de a-i trimite memoriul; Presedintele poate si trebuie sa isi aminteasca pentru opinia publica, chiar si in absenta inregistrarilor telefonice, despre ce anume a discutat in acele convorbiri cu ministrul Seres pe tema ALRO. Intrucat doar cu cateva zile in urma, in cadrul interviului de la TVR, presedintele Basescu si-a contrazis flagrant propriul purtator de cuvant tot pe tema ALRO, Partidul Conservator asteapta inca pozitia personala a presedintelui Basescu".
×
Subiecte în articol: politic alro