x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cereri de sancționare pentru deputații scandalagii

Cereri de sancționare pentru deputații scandalagii

de Redacția Jurnalul    |    05 Dec 2023   •   20:45
Cereri de sancționare pentru deputații scandalagii

„Alfred Simonis a afectat grav calitatea actului de conducere a Legislativului”, afirmă deputații AUR, care îi reproșează social-democratului că l-a făcut „violator” și l-a înjurat pe George Simion. „Liderul AUR a folosit invective și calomnii la adresa mea”, spune Virgil Popescu.

„De la prezidiul Camerei Deputaților, dl. Alfred Simonis a avut un schimb de replici cu dl. George-Nicolae Simion, deputat și președinte AUR prin care l-a apostrofat pe acesta din urmă, acuzându-l că este li adresându-i injurii de neconceput pentru acest nivel de reprezentare (...) Prin această conduită inadmisibilă, apreciem că dl Alfred Simonis a afectat grav calitatea actului de conducere a Legislativului”, se arată în documentul semnat de liderul deputaților AUR, Ilie Alin Coleșa.

Și fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu, deputat PNL, cere sancționarea unui coleg din Parlament.

La data de 29 octombrie, în timpul dezbaterii, dl. deputat George Simion a utilizat o serie de cuvinte improprii unei dezbateri parlamentare la adresa mea, cum ar fi și alte asemenea calomnii. Subliniez că nu este primul incident din plenul Camerei Deputaților în care acesta utilizează invective și calomnii la adresa mea. De altfel, pe rolul Comisiei juridice se află o sesizare din luna februarie 2022, nesoluționată încă. Apreciez că este de neadmis utilizarea de invective și calomnii în dezbaterile Camerei Deputaților, iar că un astfel de comportament reprobabil trebuie sancționat și descurajat, avându-se în vedere impactul puternic pe care acesta îl are asupra societății. În concluzie, apreciez că se impune sancționarea dlui deputat George Simion”, solicită Popescu.

Ambele solicitări au fost trimise Comisiei juridice.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: simonis simion popescu