x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu: "O criză în sistemul maritim ar fi mai gravă decât criza bancară"

Traian Băsescu: "O criză în sistemul maritim ar fi mai gravă decât criza bancară"

26 Oct 2013   •   11:25
Traian Băsescu: "O criză în sistemul maritim ar fi mai gravă decât criza bancară"

Preşedintele Traian Băsescu a participat sâmbătă la Adunarea Generală Anuală a Asociaţiei Internaţionale a Universităţilor de Marină, eveniment organizat la sediul BNR.
 
Preşedintele şi-a început discursul în limba engleză: "În faţa dvs nu este doar un preşedinte, este un şi un căpitan de vas şi sunt extrem de mândru de brevetul pe care tocmai l-am reînnoit. Sunt în politică din anii 90, dar niciodată nu mi-am pierdut brevetul. Cu permisiunea dvs, voi vorbi în limba română, pentru că veţi avea parte de un traducător foarte bun. Eu voi expune câteva idei pentru industria navală".
 
"Sunt în faţa unor oameni care, cu grijă, cu atenţie, cu respect, pregătesc stăpânii mărilor şi oceanelor. În momentul de faţă, studenţii dvs, ofiţerii şi comandanţii de astăzi stăpânesc două treimi din planetă. Ei sunt cei care asigură 90% din comerţul mondial, cu navele lor, dar mai ales cu priceperea lor. [...] Anii aceştia am trecut printr-o mare criză, se spune că cea mai mare de după criza din 1929. Discutând la nivel politic ce a însemnat criza bancară începută în SUA şi extinsă şi în Europa, mă întrebam care ar fi efectul dacă o singură zi, flota globală s-ar opri. Ar fi cu mult mai grav şi cu urmări mult mai puternice decât criza băncilor. Gândul acesta mi-a venit nu pentru că aveam nevoie de comparaţii ca politician, ci pentru că realizam că poate fi ceva şi mai rău decât criza bancară. [...] De aceea, munca dvs. mi se pare esenţială şi ea, cu certidudine, vizează răspunsuri adecvate la realităţile prezente şi viitoare [...]", a continuat Băsescu.

Preşedintele nu a stat de vorbă cu presa, la plecarea de la evenimentul BNR.

×
Subiecte în articol: basescu marinari discurs