x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta a anunţat că Hotărârea de privatizare a CFR Marfă va fi publicată miercuri în Monitorul Oficial

Victor Ponta a anunţat că Hotărârea de privatizare a CFR Marfă va fi publicată miercuri în Monitorul Oficial

13 Aug 2013   •   21:46
Victor Ponta a anunţat că Hotărârea de privatizare a CFR Marfă va fi publicată miercuri în Monitorul Oficial

Premierul Victor Ponta a declarat la România TV că Hotărârea de Guvern privind aprobarea privatizării CFR Marfă se va publica probabil miercuri în Monitorul Oficial, iar termenul de finalizare a procesului de privatizare este de 60 de zile de la publicarea hotărârii.

Guvernul a aprobat hotărârea în şedinţa din 24 iulie.

Traian Băsescu declara pe 5 august că Guvernul ar trebui să desfăşoare toate demersurile pentru a nu bloca privatizarea CFR Marfă, respectiv să publice în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern privind compania feroviară şi să nu pună statul în situaţia de a plăti despăgubiri.

"Ce este important acum e ca Guvernul să nu blocheze procedurile, pentru că statul român va plăti dacă el blochează procedurile. Dacă este să se rateze privatizarea, ca reprezentant al statului, aş vrea să se rateze din cauza partenerului şi nu din cauza lipsei de curaj pe care eu, statul, o am la un moment dat în a continua procesul. Pentru că blocarea procesului de privatizare din cauza Guvernului României nu va face decât să aducă daune de milioane în procese care vor dura ani, dar vor fi extrem de costisitoare la final", a afirmat şeful statului săptămâna trecută.

×