x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum să te machiezi vara

Cum să te machiezi vara

18 Iul 2019   •   20:30
Cum să te machiezi vara

În zilele toride de vară machiajul poate fi o problemă pentru multe femei. Temperaturile ridicate, praful, transpirația îți dau oricum bătăi de cap, motiv pentru care este de preferat să alegi produse ușoare, care să nu-ți încarce tenul și să nu-ți provoace iritații. În plus, dacă mergi la ștrand trebuie să știi că apa din piscină conține clor, iar acesta usucă pielea. Același lucru se poate întâmpla și de la apa sărată a mării.

Fardurile se pot întinde și se acumulează în exces pe alocuri din cauza căldurii, așa încât este bine să folosim cantități cât mai mici de produse cosmetice. Aplică mai întâi o cremă hidratantă ușoară și folosește apoi un primer, care este esențial pe timp de vară întrucât se întinde bine, așa că este nevoie de o cantitate mică de produs și ajută la fixarea ulterioară a machiajului.

Îmbină apoi două sau mai multe  tonuri de farduri de obraz din aceeași paletă cromatică. Poți să folosești și pudră bronzantă pentru că îi oferă tenului un aspect strălucitor, iar dinții par mai albi. Aplic-o în locurile unde nu ajunge soarele, adică pe frunte, nas, pomeți și bărbie.

Pentru zona ochilor evită fradurile sclipitoare și pe cele de culori închise. Alege în schimb tonuri de roz, mov, galben, albastru și verde. Totodată, folosește rimel pentru gene dar uită de creionul dermatograf negru.

Rujurile în culori puternice și mate păstrează-le pentru lunile friguroase, și optează acum pentru luciu de buze transparent, în nuanțe de roz ori portocaliu.

Nu uita că pentru un ten mereu hidratat trebuie să consumi cel puțin doi litri de lichide în fiecare zi, iar dacă tenul pare mai gras din cauza căldurii, folosește șervețele umede.

 

Fără produse cosmetice

Dacă vrei să fii mai naturală și nu vrei să te machiezi, să știi că tot trebuie să folosești o loțiune hidratantă cu factor de protecție solară ridicat, altfel tenul tău va avea de suferit. Și în timp ce mergi pe stradă soarele își poate afecta tenul, îți apar pete și alunițe, ori chiar mici iritații. În plus, seara demachiază-te pentru că astfel vei îndepărta impuritățile acumulate peste zi.

 

×
Subiecte în articol: machiaj vară