x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Miting de protest în fața guvernului al sindicatelor din industria metalurgică

Miting de protest în fața guvernului al sindicatelor din industria metalurgică

04 Feb 2022   •   09:21
Miting de protest în fața guvernului al sindicatelor din industria metalurgică
Sursa foto: antena3

Sindicatele din industria metalurgică organizează, astăzi, un miting de protest în faţa Guvernului.  Vor participa și angajați de la  ALRO Slatina deoarece societatea nu beneficiază de plafonarea preţurilor la energie.

"Principalul motiv este faptul că prin Ordonanţa de Urgenţă din data de 25.01.2022 se exceptează de la plafonarea energiei electrice şi a gazelor naturale pentru intervalul 01.02 - 31.03.2022 clienţii non-casnici care au primit ajutor de stat. Acest lucru este complet incorect, întrucât, practic, nu a fost ajutor de stat, ci 'returnarea sumelor de bani pe care Alro le-a achitat ca urmare a plăţilor efectuate pentru emisii de CO2, incluse în preţul energiei'", transmit sindicatele. 

Acestea cer executivului limitarea prețurilor la electricitate și gaZe naturale la prețurile din decembrie 2020 pentru minimum un an, interzicerea exportului de energie electrică şi distribuirea acesteia către consumatorii industriali şi casnici. 

Participă sindicatul Liber Alro, sindicatul Alroproduct, sindicatul UPS, sindicatul Prelucrarea Aluminiului şi sindicatul Alum Tulcea.

Alro Slatina este cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală și de Est și a suspendat activitatea, trimițând sute de oameni în șomaj tehnic din cauza scumpirilor din energie.

×
Subiecte în articol: miting protest industria metalurgica alro