x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Program multidisciplinar de prevenire a consumului de droguri în şcolile din Bucureşti

Program multidisciplinar de prevenire a consumului de droguri în şcolile din Bucureşti

19 Feb 2019   •   10:58
Program multidisciplinar de prevenire a consumului de droguri în şcolile din Bucureşti

O serie de programe de prevenire a consumului de droguri pentru grupurile vulnerabile vor fi derulate în şcolile din Bucureşti, pe fondul creşterii utilizării de astfel de substanţe în rândul tinerilor, informează un comunicat transmis, marţi, AGERPRES de CIADO România.

Potrivit surse citate, CIADO România, în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog, Primăria Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, va aplica trei noi programe de prevenire a tinerilor, informare a părinţilor şi alternative la consumul de droguri pentru grupurile vulnerabile.

Astfel, în perioada martie-iunie va fi lansat primul ciclu de conferinţe-dezbateri de prevenire a consumului de droguri - "Tinerii şi propriile lor valori", care se va desfăşura în 101 licee şi 220 şcoli generale din cele şase sectoare ale municipiului Bucureşti.

De asemenea, se lansează şi programul "Îndrumător antidrog pentru diriginţi", fiind puse la dispoziţia celor 2.300 de profesori-diriginţi materiale specifice de prevenire şi informare asupra riscurilor asociate consumului de droguri, ce vor fi dezbătute în cadrul orelor de dirigenţie.

Totodată, programul 'No Drugs Revolution' (de educaţie civică şi culturală) se desfăşoară la Palatul Naţional al Copiilor şi are ca scop informarea părinţilor asupra simptomatologiei tânărului consumator de droguri.

Programele se desfăşoară în conformitate cu prevederile Strategiei Naţionale Antidrog 2013-2020 şi a Planului de Acţiune 2018-2020. AGERPRES

×
Subiecte în articol: prevenire droguri şcoli bucuresti