x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Protest în Portul Constanţa. Peste 150 de salariaţi cer demiterea administraţiei

Protest în Portul Constanţa. Peste 150 de salariaţi cer demiterea administraţiei

06 Apr 2016   •   11:55
Protest în Portul Constanţa. Peste 150 de salariaţi cer demiterea administraţiei
Sursa foto: Foto: Arhivă

Peste 150 de salariaţi au participat miercuri dimineaţă la un miting de protest organizat de Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare (FNSP) şi Organizaţia Patronală Operatorul Portuar, în faţa Gării Maritime din Portul Constanţa, solicitând demiterea Consiliului de administraţie şi a conducerii executive a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa.


Potrivit preşedintelui FNSP, Mircea Burlacu, acţiunile de protest vor continua până când se vor vedea schimbări în modul de administrare a portului.

"Când nu o să ne mai vedeţi aici, înseamnă că nu mai putem şi că Portul Constanţa a murit!", a afirmat liderul sindical.

Mircea Burlacu a mai spus că în cursul vizitei recente pe care a făcut-o la Constanţa ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, a promis că va adopta o serie modificări în modul de administrare al Portului Constanţa şi că aşteaptă să vadă concretizarea acestor angajamente asumate în privinţa Master Plan-ului şi al posibilităţii sub concesionării domeniului portuar către operatori. Sindicaliştii mai solicită numirea unor specialişti competenţi în conducerea CNAPM.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a avut pe 29 martie întâlniri de lucru, la Constanţa, cu managerii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) şi cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale şi patronale, pentru identificarea soluţiilor la problemele stringente reclamate de operatorii din port.

În cadrul conferinţei de presă ministrul Dan Costescu a declarat că scopul deplasării la Constanţa l-a constituit identificarea soluţiilor optime pentru rezolvarea disfuncţionalităţilor reclamate de patronatele şi sindicatele din port.

'Principala mea preocupare, pentru care am venit la Constanţa, a fost Portul Constanţa. Am avut discuţii atât cu cei din conducere, cât şi cu reprezentanţii operatorilor portuari şi ai sindicatelor, care mi-au semnalat o mulţime de probleme', a afirmat Costescu.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: protest portul constanta