x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Şcoala de şoferi se schimbă! Prin ce noi provocări vor trece viitorii conducători auto

Şcoala de şoferi se schimbă! Prin ce noi provocări vor trece viitorii conducători auto

17 Oct 2017   •   12:16
Şcoala de şoferi se schimbă! Prin ce noi provocări vor trece viitorii conducători auto

Cei care intenţionează să se înscrie la şcoala de şoferi ar putea avea parte de noi provocări în încercarea de a obţine permisul de conducere. Şi asta datorită unui proiect de lege iniţiat de deputatul Tudor Ciuhodaru în urma căruia şcoala de șoferi s-ar putea schimba radical! Politicianul vrea să introducă un nou curs pe lângă cele 15 ore de practică, cursul teoretic şi examenul psihologic care sunt efectuate în cadrul şcolii de şoferi.

Deputatul susține faptul că șoferii ar trebui să cunoască şi tehnicile de prim ajutor pentru a putea fi acordate eficient în cazul unui accident rutier.

„Toţi soferii vor putea asigura rapid si corect măsurile de prim ajutor. Datele ştiinţifice şi statistice susţin acest demers:
În Uniunea Europeană 16 state, printre care se numără Anglia, Germania, Norvegia, Elveţia, Danemarca, au implementat deja obligativitatea instruirii şi testării măsurilor de prim ajutor pentru toţi cei care doresc să obţină un permis de conducere”, prezintă deputatul în expunerea de motive.

Programa, modalităţile de organizare şi desfăşurare a cursului de prim ajutor în trafic, lista centrelor autorizate pentru instruire şi testarea teoretică şi practică, baremul de promovare ar urma să se stabilească prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Internelor.

Proiectul nu a fost adoptat încă de către Senat, fiind solicitate câteva modificări proiectului de lege.Sursa: Antena1.ro

×
Subiecte în articol: scoala de soferi