x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Locul de poveste din România. Florile din Poiana Narciselor au înflorit mai devreme

Locul de poveste din România. Florile din Poiana Narciselor au înflorit mai devreme

de Redacția Jurnalul    |    25 Apr 2024   •   20:15
Locul de poveste din România. Florile din Poiana Narciselor au înflorit mai devreme
Sursa foto: Antena3 CNN

Poiana Narciselor a înflorit mai devreme în acest an. Turiștii le pot admira dar nu le pot lua acasă deoarece florile sunt protejate prin lege.

Locul se află la 5 kilometri de Târgu Jiu. Mii de flori parfumate se întind pe zeci de hectare.

Plantele sunt protejate prin lege de 17 ani iar amenda pentru o singură plantă ruptă este de 10.000 de lei. 

"Fiecare fotografie de aici o s-o expunem în cadrul unei expoziţii de artă. Natura nu se lasă aşteptată şi venim în fiecare an să surprindem aceste momente frumoase", spune Claudiu Dumitrescu, fotograf: 

"Chiar dacă nu mai au cele 90-100 de flori pe metrul pătrat, au scăzut la 50-60 media de flori pe metrul pătrat, totuşi, ne bucură mai ales cu mireasma lor. Este un loc foarte sensibil, ele fiind o plantă foarte delicată, să le admire, să le fotografieze, să le miroase şi să se bucure de frumuseţea lor", este de părere și Claudiu Fiu, activist de mediu.

Păşunatul e interzis în rezervaţia naturală, iar amenda, aş dori să informez cetăţenii, e de la 5.000 de lei până la 10.000 de lei", precizează Consuela Avram, Agenţia pentru Protecţia Mediului.

Însă turiștii nu prea țin cont de protejarea mediului. Anul trecut au lăsat dezastru în urma lor - tone de gunoaie și flori rupte. 

Cea mai mare poiană din România şi din Europa este Rezervaţia Naturală Dumbrava Vadului, din Braşov, care se întinde pe 400 de hectare, notează observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: poiana narciselor targu jiu