x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Calitatea apei potabile

Calitatea apei potabile

de Melania Floarea    |    13 Apr 2006   •   00:00
Calitatea apei potabile
NE-AM INTERESAT PENTRU TINE
Foarte multi cititori ne-au expus urmatoarea problema: In blocul in care locuiesc apa de la robinet are o culoare galben-maronie si un miros puternic de mal si rugina, de multe ori contine mal si alte impuritati si in nici un caz nu se poate folosi pentru baut. Ei ne intreaba unde se pot adresa pentru rezolvarea acestei probleme.

Prevederile Ordonantei de Guvern nr. 21/1992 privind protectia consumatorului se aplica si serviciilor destinate consumatorilor. In acceptiunea aceluiasi text de lege, prin consumator se intelege persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii care cumpara, dobandeste, utilizeaza ori consuma produse ori servicii in afara activitatii sale profesionale.

Unul dintre principalele drepturi ale consumatorilor este aceea de a fi protejati (de statul roman) impotriva riscurilor de a li se presta un serviciu care ar putea sa le prejudicieze sanatatea. In Romania se interzice prin lege prestarea de servicii care utilizate in conditii normale pot pune in pericol sanatatea consumatorilor. Asociatia de proprietari din blocul in care locuiti poate face o sesizare scrisa catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului prin care sa se aduca la cunostinta calitatea inferioara a apei de la robinet.

×