x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Interioare spectaculoase cu pereţii din sticlă

Interioare spectaculoase cu pereţii din sticlă

de Magda Câmpeanu    |    25 Iul 2009   •   00:00
Interioare spectaculoase cu pereţii din sticlă
Sursa foto: EGLASS/

Ambientul creat în urma utilizării pereţilor despărţitori din sticlă este unul ce permite luminii naturale să domine spaţiul. La amplasarea unui perete despărţitor se ţine cont de modul în care se doreşte pătrunderea luminii, înfrumuseţarea spaţiului, sau mascarea unei alte încăperi.

În oferta curentă există mai multe tipuri de pereţi: cei stabili cu rol de acces (prevăzut cu o uşă), mobili, armonici sau rulou. Prin intermediul pereţilor despărţitori din sticlă şi a uşilor glisante se pot delimita uşor spaţii. De aceea dacă renunţaţi la peretele dintre bucătărie şi sufragerie, puteţi opta pentru unul din sticlă care va da senzaţia de mai mult spaţiu şi care va opri mirosurile din zona de gătit.

"Produsele cele mai căutate şi folosite sunt uşile, partiţiile, placările şi cabinele de duş. Închiderile vitrate cu pereţi armonică pentru terase sunt, de asemenea, foarte căutate", spune Gabriel Stan, General Manager New Wall. Un astfel de perete nu se potriveşte în orice interior, se încadrează însă bine în cele ale decorurilor moderne, minimaliste, contemporane.

Întreţinerea acestor pereţi este uşoară şi implică în principal curăţarea lor periodică în funcţie de gradul de murdărire al sticlei.

100 EURO PE METRU PĂTRAT
Preţurile diferă în funcţie de sistemul ales: fix, glisant, combinat, armonică, dar şi de grosimea sticlei care poate să fie cu sau fără grafică, colorată etc.

La firma eglass.ro preţul la un perete fix, fără uşi şi până la o înălţime de 2,5 m cu sticlă securizată clară, de 10 mm grosime porneşte de la 100 euro+TVA cu transportul şi montajul incluse. Apoi în funcţie de înălţime se optează pentru alt sistem de prindere ce va ridica costurile până undeva la maximum 150 euro+TVA.

Un alt factor care influenţează preţul este gradul de accesorizare al sistemului respectiv. O uşă cu amortizor în pardoseală, cu închidere yalle şi un mâner standard tubular de 350 mm pleacă de la 450 euro+TVA. Preţul creşte dacă se alege un mâner mai deosebit pe o înălţime mai mare şi dacă din cauza înălţimii deschiderii, este, sau nu, nevoie de supralumină. O supralumină necesită mai multe prinderi, mai multe decupaje, găuri pentru sticlă, şi în consecinţă preţul creşte.

Astfel se poate ajunge la 600 euro+TVA. Aşadar atunci când se calculează un sistem de partiţie format din uşi şi părţi fixe, toate aceste variabile dau preţul final. De aceea un perete să zicem de 2m/3mH jumate fix, jumate uşă cu supralumină, va da un preţ/mp mult mai mare ca un perete de 10ml/3mH prevăzut cu o uşă cu supralumină, întrucât ponderea părţilor fixe în cotaţie este mult mai mică.
Cu cât suprafaţa de parte vitrată fixă este mai mare, cu atât preţul rezultat pe metrul pătrat scade.

"Contează mult şi locaţia montajului întrucât manipularea unui material pretenţios care cântăreşte 25 kg/mp (10 mm grosime) în foi de peşte 2,2 metri şi late de cel puţin 0,8 m nu este tocmai lejeră", afirmă Gabriel Stan.

MAGIA CULORILOR
Dacă se doreşte un efect spectaculos se poate alege un perete din sticlă pictat în mai multe culori, sau format din mai multe casete din sticlă colorată. Lumina care o să străbată prin părţile de sticlă colorată o să influenţeze atmosfera din încăpere. "Ne putem juca cu transparenţa lor, pereţilor, folosind sticlă cu zone colorate, în funcţie de cerere, precum şi o grafică specială", afirmă Gabriel Stan.

De asemenea, pereţii despărţitori decoraţi cu panouri din sticlă vitrată oferă unui interior o notă de distincţie, rafinament şi eleganţă. Efectul vitraliului din componenţa uşilor sau pereţilor despărţitori este dublu, deoarece înfrumuseţează atât exteriorul, cât şi interiorul spaţiului. În prezent, vitraliul a devenit accesibil prin modernizarea şi îmbunătăţirea tehnicilor de producere, iar ranforsajul de plumb ce înconjoară fiecare bucată de sticlă permite execuţia acestuia şi la dimensiuni mari.

"Un perete despărţitor este executat din trei straturi, respectiv două foi de sticlă float care protejează vitraliul de o parte şi de alta. Preţul la vitralii este un preţ pe metru pătrat în funcţie de tipul de sticlă utilizat, modelul ales", spune Daniel Pop, Manager Vitralis.

Un preţ informativ la firma Vitralis este de 500 euro/mp, iar vitraliile pentru pereţii despărţitori, interioare uşi, ferestre sunt executate din sticla colorată în masă.


"Uşile glisante oferite de eglass au marele avantaj că nu au şină şi în pardoseală, tot sistemul fiind susţinut de şina superioară, iar linia de glisare este dată de un mic ghidaj ce se montează în colţul după direcţia de închis. Oferim clienţilor uşi glisante de sticlă în sistem Dorma la preţuri începând cu 534 euro+TVA cu transportul şi montajul incluse"
Gabriel Stan, general manager New Wall

×