x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Cimitir în Europa unde mormintele au coduri QR cu poveștile de viață ale persoanelor decedate

Cimitir în Europa unde mormintele au coduri QR cu poveștile de viață ale persoanelor decedate

de Redacția Jurnalul    |    02 Noi 2023   •   18:30
Cimitir în Europa unde mormintele au coduri QR cu poveștile de viață ale persoanelor decedate
Sursa foto: Hepta

Un cimitir din Europa a implementat codurile QR pentru identificarea locurilor de înmormântare. Vizitatorii primesc acces la dosarul virtual al persoanei decedate.

Țara din Europa care deține un cimitir în care mormintele au coduri QR pe ele. Vizitatorii primesc acces la un dosar virtual al persoanei decedate

„Scanezi acest cod QR. Ți se deschide pagina site-ului Come-Back și acolo găsești dosarul cu informații despre persoanele respective”, explică Virginie Allard, fondatoarea companiei Come-Back.

Proiectul a luat naștere prin inițiativa unei femei căreia îi era dor de bunica sa, astfel că a creat o poveste digitală și a legat-o de un cod QR de acces. Astfel pot  fi accesate informații, fotografii, filmulețe din viața persoanei care a murit. 

Ideea ei a stârnit interesul și altor familii care au pierdut persoane dragi. 

Așa a apărut proiectul Come-Back - Reîntoarcere. Până acum au fost generate peste 1.200 de coduri QR, cu poveștile de viață ale celor decedați.

„E adevărat că suntem înconjurați de persoane necunoscute, dar fiecare a făcut ceva deosebit în viață și aș vrea ca aceste informații să rămână mărturie. E un soi de datorie de care trebuie să ne achităm, să lăsăm ceva pentru generațiile care vin. E un soi de călătorie în timp.”, a mai precizat Virginie Allard.

Ideea sa a fost preluată de mai multe cimitire din Bruxelles, potrivit spynews.ro.

 

×
Subiecte în articol: cimitir cod qr dosar virtual morminte decedat