În cartea sa, „Reînvaţă să găteşti. Carte de bucate sănătoase”, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne oferă câteva sfaturi care pot transforma o salată obişnuită într-un preparat cu adevărat natural şi sănătos.
1. Salată de rucola cu roşii cherry
Reţeta tradiţională a acestei salate ne învaţă că avem nevoie de o jumătate de kilogram de frunze de rucola, roşii cherry, ulei de măsline, oţet balsamic, sare şi lămâie. Tot ce trebuie să facem este să folosim sare de mare brută cu ierburi aromatice sau cu alge marine şi să folosim ulei de măsline extravirgin sau alte uleiuri presate la rece – argan, in, cânepă, nucă.
Aceasta salată este bogată în fibre alimentare, minerale şi vitamine, cu efect revigorant şi detoxifiant. Rucola îmbunătăţeşte imunitatea, regularizează nivelul colesterolului în sânge şi are acţiune antioxidantă. Roşia este o sursă importantă de antioxidanţi, precum licopen şi vitaminele C şi A, cu efect imunostimulator şi de menţinere a energiei. În plus, măreşte rezistenţa la bolile infecţioase şi grăbeşte vindecarea rănilor.
2. Salată de ton
Salata de ton are la bază o combinaţie corectă de legume şi ouă. „Atunci când preparăm salata de ton trebuie să ţinem cont de câteva sfaturi – să folosim sare marină brută, să spălăm bine ciupercile fără a le curăţa însă de coajă, deoarece conţine multe substanţe biologice active şi majoritatea proteinelor, să rupem salata şi nu să o tăiem cu cuţitul şi să călim ciupercile în tigaie tip wok, folosind ulei de măsline sau de palmier nehidrogenat”, dezvăluie dr. Menci în cartea „Reînvaţă să găteşti”.
Citește mai departe pe REVISTA FELICIA