x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Concurs - Bucataria romaneasca, medaliata la Istanbul

Concurs - Bucataria romaneasca, medaliata la Istanbul

de Cristina Andreea Calin    |    24 Feb 2007   •   00:00

Echipa nationala a Romaniei care a participat la International Gastronomy Festival de la Istanbul a facut cu brio fata concurentei celorlalte 20 de tari participante.

S-au castigat, la seniori 8 medalii de bronz si una de argint. Cea din urma a fost obtinuta de Hermeneanu Anicuta pentru un preparat din paste. Trei dintre medaliile de bronz au fost castigate de Pitorac Vasilica pentru un preparat din paste, unul din peste si unul national. Celelalte medalii au fost obtinute de Ismail Chiptur (preparat de miel), Hermeneanu Anicuta (preparat paste), George Ilie Bucuresti (preparat paste), Ignat Irina (preparat national).

JUNIORI. Razvan Ralea a fost vedeta la juniori. A obtinut patru medalii de bronz. Reusita sa este cu atat mai mare cu cat este pentru prima data cand participa la o competitie de asa o amploare. Faptul ca in ultimul an a lucrat foarte mult pentru a se perfectiona a dat roade. Pastele pe care le-a pregatit i-au convins pe jurati sa ii inmaneze medalia de bronz. Acelasi lucru s-a intamplat si cu preparatul vegetarian, cel modern si cel din peste. Un alt junior, participant pentru prima data la un concurs international a fost Lucian Constantin din Bucuresti. Acesta a primit o diploma de merit pentru preparatul din peste pe care l-a pregatit. Tanarul bucatar a fost foarte impresionat de tot ceea ce a vazut acolo. "Noi am lucrat in aceeasi sala cu germanii si cu coreenii. A fost fantastic. Coreeni decorau ouale de prepelite folosindu-se de lupe asemanatoare cu cele ale bijutierilor. Acesta a fost doar inceputul pentru mine. Schimbul de experienta a fost fantastic, m-a ambitionat sa vreau mai mult", ne spune acesta plin de efervescenta.

Cel care a coordonat echipa nationala a fost maestrul in arta culinara Niculae Neajloveanu, membru al Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Romania. (Cristina Andreea Calin)

×
Subiecte în articol: gastronomie