x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţetă de toamnă: vinete umplute cu carne

Reţetă de toamnă: vinete umplute cu carne

06 Oct 2016   •   06:45
Reţetă de toamnă: vinete umplute cu carne
Sursa foto: pixabay.com

Ingrediente: 10 vinete potrivite, 1 kg carne tocată, o ceapă, 3 căţei usturoi, un ardei gras, 2 linguri bulion, 4-5 roşii, o legatură pătrunjel, sare, piper, ulei de măsline

Mod de preparare: se curăţă vinetele şi se taie o fâşie de deasupra, în lugime. Se scobesc vinetele, iar miezul se toacă cubuleţe mici. La fel se procedează şi cu ceapa, usturoiul şi ardeiul. Miezul, împreună cu legumele, se sotează puţin în ulei de măsline, apoi se adaaugă carnea, bulionul, o roşie tăiată cubuleţe şi selasă la foc mic. Se prăjesc vinetele, apoi se pun în tavă şi se pune umplutura. Se aşează câte o felie de roşie deasupra şi se dau la cuptor, timp de 30 la 180 de grade.

 

 

×