x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Drob de post

REŢETA ZILEI: Drob de post

23 Noi 2016   •   20:30
REŢETA ZILEI: Drob de post
Sursa foto: wikimedia

Ingrediente:

2 morcovi, 4 cepe, o ţelină, o legătură de ceapă verde, o legătură de usturoi verde, doi cartofi, 200 g orez, două legături de pătrunjel, 200 g măsline, 50 g pesmet, sare, piper, o linguriţă boia dulce, o linguriţă de oregano

Mod de preparare:

Se fierbe orezul în stil chinezesc, iar în acest timp, se toacă mărunt ceapa, usturoiul, măslinele, pătrunjelul, iar ţelina şi morcovii se dau pe răzătoare. Se căleşte ceapa, apoi se adaugă măslinele, ceapa şi usturoiul verde, se lasă 5 minute şi se iau de pe foc. Cartofii fierţi se lasă la răcit, se pasează şi peste ei se adaugă toate legumele, orezul, pesmetul, se amestecă şi se pun condimentele. Se pune compoziţia într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, se coace 30 minute, se lasă să ajungă la temperatura camerei şi se bagă 3-4 ore la frigider.

Citeşte şi:

Când devin dăunătoare murăturile

REŢETA ZILEI: Tarator (supă bulgărească)

REŢETA ZILEI: Gogoşi de post, cu mere

×