Ingrediente: 1 kg vişine, 2 mere, 1 portocală, 1 linguriţă cu vârf ghimbir pudră, ½ linguriţă scorţişoară, 500 gr zahăr gelifiant .
Mod de preparare: Vişinele se curăţă de sâmburi. Merele se curăţă de coajă şi cotoare şi se taie cubuleţe. Răzuiţi coaja de pe portocală, curăţaţi-o şi tăiaţi miezul cubuleţe.
Aşezaţi trei farfurii în congelator.
Aşezaţi toate fructele într-un vas, adăugaţi aromele şi amestecaţi bine. Presăraţi zahărul deasupra, amestecaţi şi lăsaţi să stea la temperatura camerei 1-2 ore.
Puneţi totul într-o oală şi puneţi-o la fiert. Daţi focul pe mediu şi fierbeţi 4-5 minute.
Daţi focul la mic. Luaţi puţină dulceaţă, puneţi-o pe o farfurie de la congelator şi lăsaţi un minut. Dacă se „leagă” dulceaţa, e gata. Dacă nu, mai lăsaţi la fiert la foc mediu şi repetaţi testul.
Puneţi dulceaţa de vişine în borcane pe care le strângeţi bine. Întoarce-ţi borcanele şi lăsaţi aşa 10 minute. Acoperiţi borcanele cu o plapumă şi lăsaţi-le să se răcească peste noapte. (e-retete.ro)