Ingrediente:
câteva fire de praz (firul să nu fie gros şi să aibă tija albă cât mai lungă),2 cepe mici, 250 g sos tomate, 3-4 foi dafin, 3-4 linguri ulei, măsline, o linguriţă de zahăr, sare, piper
Mod de preparare:
Se spală, se curăţă prazul şi se păstrează doar partea albă. Se taie ceapa solzişori, prazul în bucăţi potrivite şi se călesc în ulei, la foc mic (oala trebuie să se poată folosi şi în cuptor). Se toarnă sosul de tomate (şi o cană de apă dacă vreţi să fie mai zemos), măslinele, se acoperă oala cu capacul şi se lasă ka fiert. După 10 minute se pune sare, piper, foile de dafin, zahărul şi se mai lasă 5 minute. La final, se pune oala fără capac 15 minute la cuptorul preîncălzit la 190 de grade.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Shakshuka (specialitate nord-africană)
REŢETA ZILEI: Budincă cu afine
REŢETA ZILEI: Vafe cu unt şi scorţişoară
REŢETA ZILEI: Croissante cu şuncă şi caşcaval
REŢETA ZILEI: Clătitele Reginei Elisabeta