x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden AUTOINTITULAREA LA ROMĂNI/Experţii lu’ peşte

AUTOINTITULAREA LA ROMĂNI/Experţii lu’ peşte

de Catalina Iancu    |    16 Ian 2009   •   00:00
AUTOINTITULAREA LA ROMĂNI/Experţii lu’ peşte

"Profa de sex", "Sexexperta", "Sexy Brăileanca", "Regina R’nB", modelul trăiesc în România şi abuzează de nume fără acoperire. C-aşa-i autointitularea la români. Alegi un cuvânt sau o sintagmă, ţi-o atribui fără nici o jenă şi te declari cel mai tare din parcare.



În orice domeniu, dar mai ales în show-bâz ne-am trezit cu "experţi" peste noapte. Cristina Spătar şi-a pus singură eticheta de regină, dar nu s-a ridicat niciodată la rangul menţionat. A fost mediatizată mai mult din cauza scandalurilor cu foştii iubiţi.

SEXPIRATELE
"Profa de sex" Laura Andreşan şi-a exagerat întotdeauna "calităţile" sexuale şi culturale. "Eu, ziarista novice, el, ministrul versat", scria pronostarleta în top 10 bărbaţi care au impresionat-o mai mult sau mai puţin sau deloc. Dar cum a spus? Ea, ziarista?! În afară de nişte scandaluri de budoar, nu ştim ce bombe de presă a dat Laura Andreşan. Dar ea se autointitulează şi "Profă de sex". O profă corigentă dacă ar fi pusă faţă-n faţă cu orice piţipoancă de pe Hi5. Că poate comenta oricine poziţiile din Kama Sutra. Şi oricine poate sta pe margine să dea sfaturi, nu credeţi? Interesant ar fi să ştim şi părerea celor "încondeiaţi" în top. Să vedem ei ce părere au despre "prestaţia" Laurei?
Alina Plugaru e şi mai cu moţ. Se autointitulează "Sexexperta". Dar se pare că numai gura e de ea. Dacă şi Florica din Brăila s-a autointitulat "Sexy Brăileanca" vă daţi seama... Iar apoi s-a autodenumit "Puiuţ de Crevedia". Ce sexexpirate!  

MODELE ŞI FOTOMODELE
Ştiţi vorba aia "şi tu ai dreptate, şi el are dreptate. Să vedem cine mai are dreptate". Să vedem, aşadar, ce alţi "experţi" se mai dau mari şi tari ca nişte cecuri fără acoperire în bancă. Ilinca Vandici, de exemplu, spunea că în România nu există modele. Lumea nu ştie pe cine sau ce să urmeze. Aşa că s-a autointitulat ea drept model. "Aş vrea să ajung un model. În momentul în care eu am grijă de mine am grijă de felul în care arăt, pot fi un model. Tinerele din ziua de azi au nevoie de aşa ceva.
După cine să se ia acum?" Dacă are doar grijă de felul în care arată, atunci da! Este un exemplu de "model" pentru toate piţipoancele care arată bine şi sunt dornice de afirmare.
Este extrem de puţin probabil însă ca un om de televiziune să-şi dorească să fie "ca Ilinca Vandici".

LA BLOC
Radu Moraru a spus, nu o dată, că are "cea mai tare emisiune". Cum cea mai tare? Că datele de audienţă îl contrazic aproape permanent. Poate cea mai tare în sensul că se aude sonorul cel mai tare. Sau poate cea mai tare... de urechi dacă aduce invitaţi care cântă fals, poate cea mai tare... de inimă dacă invită vreun cardiolog celebru. De fapt, emisiunea însăşi a plecat cu nişte tare (în sensul de metehne). Radu (I)moralu’ şi-a atribuit, de la sine putere, porecla pe care o avea şi o are Sorin Roşca Stănescu, ziaristul ştiut de toată presa drept Naşul. Pentru cei mai mulţi, Radu Moraru rămâne doar "Nasul".
Care creşte ca al lui Pinocchio atunci când spune că are cea mai tare emisiune şi nu precizează de unde. Cea mai tare din parcare, cea mai tare de la B1 sau cea mai tare din bloc?
Că atunci ar fi explicabil...

×
Subiecte în articol: antimonden tare