x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cimpanzeul lui Michael Jackson are 41 de ani și trăiește o viață idilică în Florida

Cimpanzeul lui Michael Jackson are 41 de ani și trăiește o viață idilică în Florida

de Anastasia Paul    |    26 Iun 2024   •   10:15
Cimpanzeul lui Michael Jackson are 41 de ani și trăiește o viață idilică în Florida
Sursa foto: Hepta

Bubbles, cimpanzeul lui Michael Jackson are 41 de ani. Fostul animal de companie al Regelui Pop are o viață idilică într-un sanctuar pentru animale din Florida, potrivit dezvăluirilor făcute cu o zi înainte de a 15-a aniversare a morții artistului.

Acesta are o viață frumoasă la Centrul pentru Marile Maimuțe din Wauchula, Florida.  Bubbles se află în amurgul vieții sale, deoarece durata medie de viață a unui cimpanzeu în captivitate este între 50 și 60 de ani.

Directorul sanctuarului, Patti Ragan, spune că Bubbles are multă libertate, inclusiv explorarea tunelului, construirea cuiburilor sub un copac, somnul zilnic la amiază iar ocazional pictează!

De bunăstarea sa se ocupă îngrijitorii centrului și un medic veterinar. 

În 2005, Bubbles a fost dus la centrul din Florida, după ce a fost considerat „prea agresiv” pentru a trăi la casa lui Michael Jackson.

Sanctuarul redă muzica și videoclipurile lui Michael pentru animalele aflate în captivitate, dar se pare că Bubbles nu se bucură mai mult decât celelalte primate. 

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009 din cauza intoxicației cu propofol.

Cheltuielile de îngrijre ale animalului se ridică la circa 30.000 de dolari pe an și sunt achitate de compania Michael Jackson Estate.

În plus, clubul de fani ai artistului îi trimit cimpanzeului câteva delicii - inclusiv mango și nuci de cocos - și pături.

Se pare că avocatul lui Michael și membrii familiei au venit să-l viziteze pe Bubbles de-a lungul anilor și că nu au decât „întâlniri dulci” cu animalul.

Misiunea Centrului pentru Marile Maimuțe „este de a oferi un sanctuar pentru urangutanii și cimpanzeii care au fost salvați sau retrași din divertisment, cercetare sau comerțul cu animale de companie”.

Bubbles este un  „mascul adult impozant din punct de vedere fizic”, care este „tratat ca mascul dominant în grupul său de cimpanzei, care include cei mai buni prieteni ai săi, Ripley și Oopsie”.

„Bubbles se bucură de momentele de liniște și pictură”, potrivit site-ului Centrului pentru Marile Maimuțe.

„Scuipă ocazional apă sau aruncă nisip (cu o precizie uimitoare) către străini doar pentru a vedea cum reacţionează”.

În martie 2024, centrul a postat pe Instagram imagini cu cel de-al 19-lea an de când cimpanzeul se află acolo. Bubble s-a născut în 1983. Legenda spune că„Bubbles s-a născut într-un laborator biomedical”.

În cele din urmă, Bubbles i-a fost dat lui Michael de către un antrenor de la Hollywood, în 1986.

„În timp ce era încă un copil, a fost luat de la mama sa și dat unui antrenor de la Hollywood, care apoi i l-a dat celebrului cântăreț pop Michael Jackson.  Aflat în lumina reflectoarelor, nu este de mirare că Bubbles și-a câștigat repede faimă și mulți admiratori. A apărut în emisiuni de televiziune, filme și videoclipuri muzicale. Când avea doar patru ani, a plecat în Japonia într-un turneu de promovare cu Michael Jackson”, se arată în postare. 

Alte primate celebre de la Center for Great Apes sunt Sammy, care a jucat în filmul Dunston Checks In, 1996, gemenii Jonah și Jacob, care au jucat în filmul lui Mark Wahlberg, 2001, Planeta Maimuțelor, relatează dailymail.uk.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: michael jackson cimpanzeu bubbles florida