În fiecare sâmbătă şi duminică, Daniel Osmanovici, alături de colega lui de prezentare, Geanina Ilieş, aduce telespectatorilor Antenei 1, în cadrul Observatorului de la ora 6.00, 13.00 şi 16.00, cele mai proaspete ştiri.
Atunci când nu se află la pupitrul ştirilor, sau în redacţie, Daniel este tată cu normă întreagă pentru fetiţa lui, Tea, în vârstă de aproape trei ani. De altfel, de câţiva ani, prezentatorul Observatorului de weekend scrie pe bloggul personal: www.tataincepator.ro despre experienţele sale în ceea ce priveşte creşterea şi educaţia celor mici.
Pentru a veni în întâmpinarea altor părinţi, dar şi pentru cei care doresc să evolueze, să persevereze şi să se dezvolte într-un mod plăcut, mâine Daniel va participa şi va susţine un training cu tema: “Învăţam să fim mai manieraţi la masă”. “E frumos la restaurant, mai ales dacă cei din jur nu sunt bădărani și au cei şapte ani de-acasă. Cei mai mulți dintre noi ’dotați’ cu bunici educați după ‘vechile reguli’ știu ce să facă sau să NU facă la masă, în oraș, la teatru aşa încât să nu îi deranjeaze pe cei din jur. Ce nu știu mulți, și mă număr printre aceia, este că regulile de bună purtare se schimbă și de cele mai multe ori singura modalitate să fii în pas cu timpul este să citește cărți scrise pe această temă sau …să îi lași pe alții să citească și apoi să îți prezinte un rezumat. În ceea ce mă privește, prefer practica oricând în detrimentul teoriei așa că …netul e cea mai bună sursă de informații despre cursuri și oameni care țin astfel de cursuri. Aşadar, mâine voi îmbina utilul cu plăcutul la trainingul pe care o să-l susţin alături de cei de la Centrul de dezvoltare personală "ABeZe”. Vom învăţa împreună chestiuni din acelea grele: cum ataci o măslină, cum biruiești un pește sau cum te ‘scobești’ între dinți”, declară cu umor prezentatorul.
Evenimentul este dedicat celor care doresc să cunoască tipurile de tacâmuri, cum să le folosească sau să le aranjeze corect, cum să mănânce diferite feluri, sau cum să combine corect tipurile de băutură. Părintii vor învaţa metode practice care să ¬îi determine pe cei mici să adopte un comportament decent la masă: “După acest training sunt convins că participanţii se vor simţi mult mai relaxaţi la mese festive sau la restaurant. De altfel, este cunoscut faptul că cele mai bune afaceri se fac în timpul unei mese, iar acest training are menirea de a-i ajuta pe oameni să se concentreze pe discutii şi nu cu care furculiţă sau cutit să începă primul fel de mâncare”, încheie Daniel Osmanovici.