x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden De Cartea Recordurilor - Piersic de Aur

De Cartea Recordurilor - Piersic de Aur

de Dana Andronie    |    15 Dec 2006   •   00:00
De Cartea Recordurilor - Piersic de Aur

"Am venit aici pentru ca, probabil, despre mine este vorba in seara asta". Asa si-a inceput Piersic al mare discursul de la propria lansare de la clubul Festival 39. "Voi fi presedinte in 2014! Nu ma astept decat sa ma aplaudati, pentru ca din asta traiesc." Asa a iesit din scena protagonistul noului DVD fabricat de TVRMEDIA.

"Am venit aici pentru ca, probabil, despre mine este vorba in seara asta". Asa si-a inceput Piersic al mare discursul de la propria lansare de la clubul Festival 39. "Voi fi presedinte in 2014! Nu ma astept decat sa ma aplaudati, pentru ca din asta traiesc." Asa a iesit din scena protagonistul noului DVD fabricat de TVRMEDIA.

Miercuri seara, directorul Andrei Enescu si producatorii executivi Ioana Bogdan si Anca Dragomir de la TVRMEDIA l-au convocat pe Florin Piersic la o intalnire de gradul zero (daca a venit si fostul presedinte Ion Iliescu!...) cu ziaristii. Motivul? Un DVD de aur pentru un Piersic de sapte decenii. Pretul: 39.90 RON. Pentru atatia lei merita sa culegeti DVD-ul cu "piersicile" si sa-l puneti la loc de cinste in caminul dumneavoastra.

Ion Lucian, Tamara Buciuceanu, Ileana Stana Ionescu, Stela Popescu, Aura Urziceanu, Floarea Calota, Gheorghe Turda si multi alti colegi au venit sa-l vada pe Piersic cum se lanseaza intr-un format audio-video!

MENIUL. Bineinteles ca locul ales de organizatori s-a dovedit a fi neincapator pentru toti cei care au vrut sa fie martori la megaeveniment. Probabil ca mai nimerit ar fi fost un stadion, pentru ca toata lumea sa fie pe deplin multumita! Bineinteles ca Piersic a luat cuvantul si n-a vrut sa-l mai dea la nimeni. Nici macar fostului presedinte, Ion Iliescu. Acesta a asteptat cateva minute, dar cand a vazut ca seniorul nu se mai termina, atunci a eliberat scaunul. "Stiu 180 de poezii" sau "voi face 71 de ani si astept sa-mi faceti cadouri, pentru ca sunt pensionar" sau "n-o sa aflati totul, pentru ca nu sunt tampit sa va spun totul despre mine" sau "esti unul dintre ventriculele mele" (n.r. - se referea la Ioana Bogdan) sau "am vrut sa ma impusc, dar n-am mai avut gloante" sunt cateva dintre "mascariile" irezistibile pe care Florin Piersic le-a servit invitatilor. Doamna Tamara Buciuceanu, aceasta Mamouret a zilelor noastre, a servit in tacere si cu mare placere meniul oferit de protagonist. Doar Stela Popescu comenta dragastos replicile Piersicului, care a denumit-o "femeia-comisar" a serii! De fapt, marele actor isi poate permite orice, din moment ce a facut trenul sa opreasca pentru un autograf! S-a intamplat in Romania, la o bariera. Conductorul l-a vazut pe Piersic cum tragea dintr-o tigara asteptand sa treaca trenul si s-a gandit ca bine ar face sa-i ceara un autograf! A uitat de pasageri, a oprit personalul de parca era masina mica si a obtinut ce-a vrut! Ei bine, miercuri seara publicul a obtinut si el ce-a vrut, poate chiar fara sa-si dea seama: un DVD cu maestrul Florin Piersic. Un act de cultura pe care-l pot consuma ori de cate ori le cere sufletul, stand acasa, comod, in fotoliu... Dar, cum nimic nu e perfect pe lumea asta, in seara cand avea loc lansarea lui Piersic, monumentul lui Ghildus din Piata Revolutiei era calcat in picioare de niste "consumatori", cu skateboard-ul. Marginile de marmura ale obeliscului au fost sparte. Pacat ca unii dintre noi vandalizam monumente, scuipand astfel pe obrazul unor artisti.
AVALANSA
"Avand o statura de urias, Piersic nu suporta tiparele… Puternic si copilaros, binecuvantat cu har, print si scutier in «patria prieteniei», Florin Piersic isi atrage spectatorul intr-o aventura cu replici scanteietoare, mai ales cand povesteste sute de amintiri personale… intr-o veritabila tornada verbala, ametindu-l cu avalansa sa de fantezie parcelata in zeci de paranteze"
  • Ioana Bogdan
  • TOATA STIMA! - Aplauze cu casa inchisa

    In aceasta seara, de la ora 19:00, Stefan Banica Jr. are primul concert de Craciun din cele patru. Ce inseamna sa te cheme Stefan Banica: patru concerte la Sala Palatului in plin sezon! Dupa aceste spectacole (aproximativ) consecutive (15, 16, 17, 21 decembrie), multi oameni din showbizz-ul autentic il vad pe Banica "incaltat" cu un tupeu nr. 44. Adevarul e ca artistul n-a avut incotro. Dupa ce, timp de cinci ani, a sustinut cate doua concerte pe an in preajma Sarbatorilor, anul acesta Stefan, impreuna cu staff-ul (Radu Groza & Niki Constantinescu, adica Music Management), a luat hotararea sa sustina patru spectacole, pentru a satisface cererea publicului. Da, Maria Sa publicul a vrut ca Banica sa cante si sa danseze de patru ori la Sala Palatului.

    Show. "In patru zile s-au epuizat biletele la toate cele trei concerte pe care Stefan le pregatise initial pentru acest an. Impreuna cu staff-ul, artistul s-a decis sa mai sustina un spectacol, la 21 decembrie, pentru ca doar atunci sala era disponibila. Dupa doar doua zile de la punerea in vanzare a biletelor, 80% din capacitatea Salii Palatului fusese deja vanduta", ne-a declarat Dana Dorian, PR Manager la Music Management. Asadar, sa calculam ce "audienta" va avea show-ul lui Banica. 4.000 de locuri (capacitatea Salii Palatului) inmultit cu patru (numarul de spectacole sustinute) egal 16.000 de oameni. E mult sau putin pentru un "diletant"? Atragem atentia ca doar Tudor Gheorghe a mai reusit aceasta performanta dupa 1989. Un alt "diletant" - a se citi artist de categoria I superioara, dar fara studii muzicale - care a obtinut performanta de a aduna peste 20.000 de oameni la un maraton de sapte spectacole in sapte zile. Amandoi stiu sa faca show si sunt rasplatiti pentru respectul si pentru profesionalismul cu care isi privesc in fata publicul. De aceea ei s-au vandut inainte de a se produce! Toata stima si consideratiunea! Merita aplauze la scena deschisa, cu casa inchisa! (Dana Andronie)
    E VERITABIL! - "Darul" lui Ducu Hotima

    Libraria Carturesti a gazduit intr-o zi de 13 (decembrie) lansarea de disc "Dar de Craciun" al lui Ducu Hotima. Au luat pe rand cuvantul (si chitara) pentru a cinsti "darul" lui Ducu: Tatiana Stepa, Cristina Soloc (prezenta si pe CD, in calitate de backing vocal), Mircea Vintila (de asemenea backing vocal, dar si "codos" al evenimentului, el fiind cel care a pus o vorba buna la Maracine, patronul Intercont Music) si Daniel Fat (prieten). "Acest proiect se doreste a fi expresia unei viziuni personale asupra traditiei romanesti, parte a unui concept mai larg, ce va sa vie", "se explica" autorul.

    CINE-I? Daca nu stiti cu cine aveti de-a face (mai ales daca veti cumpara CD-ul), atunci e vremea sa aflati! A fost crescut si educat la Targu Lapus (in Maramu’) intre 1980 si 1995. A debutat la Cenaclul "Totusi iubirea" in 1995. A colindat tara cu 260 de spectacole (in cadrul Cenaclului). Si mai este doctorand in Relatii Economice Internationale la UBB Cluj-Napoca. "O voce senzationala care a facut peretii sa se clatine!" - l-a definit scurt si la obiect Tatiana Stepa. "La colinde este inaintea lui Hrusca. Pe Ducu Bertzi nici nu-l mai punem la socoteala, pentru ca el nu are nici o legatura cu preluarea folclorica", a punctat indraznet Daniel Fat. "Dar de Craciun" contine zece colinde, pe care Ducu Hotima le-a trecut prin filtrul unei sensibilitati de maramuresean veritabil, cu har de la Dumnezeu pentru cant. Nu trebuie sa ne credeti pe cuvant, puteti cumpara dovada, adica "darul"!

    Multumiri. La multumiri apare trecuta pe CD si Cristina Ticala care este… Cristina Soloc. Se pare ca, pentru prietenul ei, Soloaca a ramas don’soara Ticala! "Ducu Hotima este primul barbat care m-a facut sa plang! L-am rugat sa-mi cante «Dupa pui de morosan» si m-a impresionat pana la lacrimi", a declarat la conferinta Cristina Soloc. Artistul dedica albumul "Dar de Craciun" bunicii si satului Stoiceni din Tara Lapusului, "locul eternei mele intoarceri in vremea Craciunului". Interesant! Sa multumesti locului in care simti nevoia sa te reintorci… Chiar daca nu-i cunoasteti muzica (deocamdata), il puteti cunoaste doar din prisma acestei nevoi de a multumi unui loc sfant. (Dana Andronie)
    ×
    Subiecte în articol: antimonden piersic