x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Prințul Harry a ajuns în Marea Britanie pentru un proces cu Daily Mail

Prințul Harry a ajuns în Marea Britanie pentru un proces cu Daily Mail

de Redacția Jurnalul    |    27 Mar 2023   •   20:15
Prințul Harry a ajuns în Marea Britanie pentru un proces cu Daily Mail

Prințul Harry a ajuns în Marea Britanie pentru un proces pe care l-a intentat tabloidului Daily Mail, scrie Reuters.

El s-a prezentat, în această dimineață, la Curtea Supremă din Londra pentru audieri care vor dura 4 zile. Sky News a difuzat imagini cu prințul Harry în timp ce cobora dintr-un microbuz și intra în clădire. 

Compania Associated Newspaper (ANL), care deține publicația, este vizată de mai multe acțiuni în justiție ale unor celebrități, printre care Elton John, Liz Hurley, Sadie Frost, care acuză obținerea de informații personale în mod ilegal. 

Prințul Harry acuză ANL că a folosit detectivi pentru a-i intercepta conversațiile telefonice, au plasat microfoane în automobile și reședințe și ar fi mituit polițiști pentru a obține informații. Procedura a fost demarată în octombrie 2022 iar consorțiul media a respins  "total şi fără ambiguitate aceste defăimări groteşti, care nu par a fi altceva decât o tentativă planificată şi orchestrată pentru a atrage titlurile din Daily Mail în scandalul interceptărilor telefonice vizând articole vechi de 30 de ani", făcând referire la scandalul interceptărilor ilegale din anii 2000. 
Prinţul Harry a dat în judecată și Mail on Sunday pentru defăimare, ca urmare a unui articol despre aranjamentele sale de securitate şi a câştigat despăgubiri în 2022 după o altă acuzaţie de defăimare. El va mai depune mărturie și într-un alt proces de defăimare împotriva Daily Mirror, în mai 2023, pentru acuzații de interceptări telefonice ilegale.

Și Megan Markle a câștigat un proces, în 2021, pentru încălcarea confidențialității după tipărirea unei scrisori adresate tatălui ei.

Prințul Harry și soția sa Megan s-au stabilit în Statele Unite și se află în conflict cu familia regală britanică. Ducii de Sussex au fost invitați la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al II-lea, care va avea loc pe 6 mai, dar aceștia nu au transmis deocamdată niciun răspuns. Cuplul regal a adus diverse acuzații familiei regale, atât în cartea autobiografică a prințului, cât și în serialul de televiziune difuzat de Netflix. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹
 

×
Subiecte în articol: prinţul harry Marea Britanie daily mail