x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Se trage cortina

Se trage cortina

27 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Sexxy s-a multumit cu o remuneratie mica si n-a stat departe de scena teatrelor de vara. Dupa un sezon sarac in oferta artistica si in numarul de spectatori, teatrele de vara de pe Litoral se pregatesc sa traga cortina. Sfarsitul sezonului se apropie cu pasi repezi, asa ca impresarii se pregatesc de bilantul estival. La fel si artistii care au stat toata vara la Marea Neagra.
DANA CIOBANU

Orice sfarsit de vara e trist la mare. Zumzetul turistilor se domoleste, terasele si plajele sunt din ce in ce mai pustii si, cu exceptia discotecilor, nu prea mai ai unde sa te distrezi. Artistii detasati cu munca pe Litoral isi fac si ei bagajele, plictisiti de rutina si de susele in care, mai mult sau mai putin voit, s-au lasat tarati.

VREME PROASTA. Si pentru ca se apropie ora bilantului, am incercat sa aflam cum au mers spectacolele in statiunile noastre. Raspunsul cel mai scurt si cel mai des auzit este "mai prost decat anul trecut". Vremea proasta nu este singurul motiv pentru care teatrele de vara nu au fost ocupate in proportie mai mare de 60 la suta, in acest an. "Au fost adusi foarte multi manelisti. Or, publicul este si el segmentat pe anumite genuri muzicale. Aici, cel mai bine merg Iris, Holograf, Divertis. Anul acesta, nici unul dintre ei nu a avut spectacol la teatrul nostru. Se cunoaste dupa numarul de bilete vandute", ne-a spus un angajat al Teatrului din Costinesti.

Nici in alte statiuni situatia nu e mai roz. In ciuda faptului ca Mamaia a fost unul dintre cele mai vizitate locuri in acest sezon, turistii nu s-au inghesuit la Gradina-cinema Albatros. "In unele seri a fost aproape plin, insa nu cu spectatori platitori de bilet. Copiii sub 10 ani intra gratuit, daca sunt insotiti de parinti. Si au fost o gramada de pusti", ne-a spus un angajat de la Albatros.

REMUNERATII MICI. Oferta de artisti din acest an a fost si ea destul de slaba. Cei trei impresari-organizatori de spectacole pe Litoral - Ion Postelnicu, Stoian Anghel si Bebe Mihu - nu au reusit sa convinga nume sonore ale show-biz-ului romanesc sa semneze contracte cu ei. Asa ca turistii din aceasta vara au fost nevoiti sa se multumeasca doar cu Daniela Gyorfi, Adi Minune, Nicolae Guta, Carmen Serban, Blondy, Sexxy, Romica Tociu si Cornel Palade si o pleiada de necunoscuti. Remuneratiile mici, strategia de promovare, compromisurile, amanarile de aparitii si de plati i-au facut pe consacrati sa stea departe de modestele scene ale teatrelor de vara. Conform contractelor, pe 1 septembrie, artistii angrenati in spectacolele estivale se intorc pe la casele lor. Totusi, se incearca o prelungire a sezonului estival, asa cum se facea inainte de 1989, pana la 15 septembrie, daca vremea si numarul de turisti o vor impune.

SUBTIRE

"In unele seri a fost aproape plin, insa nu cu spectatori platitori de bilet. Copiii sub 10 ani intra gratuit, daca sunt insotiti de parinti. Si au fost o gramada de pusti" - Un angajat de la Albatros

Placere - Catalin Crisan este fan topless

CATALINA IANCU

Solistul care ne canta acum cativa ani "Vorbeste marea" a inchiriat un apartament in Mamaia, unde a stat trei saptamani. Catalin Crisan, caci despre el este vorba, s-a bucurat de privelistile oferite de Marea Neagra si nu numai.

"N-am fost pe la restaurante, am gatit "acasa". Plaja era aproape, faceam doar cateva minute pana sa ajungem la malul marii. Am plecat cu toata familia - cu sotia, cu soacra, cu copiii. Raris are acum 10 luni, iar Daria are 4 ani si trei luni. Dimineata ne trezea baietelul. Puteam sa ne punem ceasul la ora exacta, caci se scula cu noaptea-n cap, la ora 6:00. Era insa si o parte buna in toata povestea asta: puteam ajunge devreme pe plaja, sa prindem razele ultraviolete. Cam asta era programul nostru: stateam pe nisip, la umbrelute, cat era ziua de mare."

Catalin Crisan a primit destule propuneri sa cante in spectacole, dar le-a refuzat din cauza onorarilor prea mici. Si-n plus n-a vrut sa apara pe afis cu manelistii. Prin urmare, si-a dedicat tot timpul liber familiei. Au stat "izolati", asa se face ca nimeni n-a stiut ca ei sunt la mare. Cel mai mult s-au bucurat de vremea buna, caci au prins numai zile cu soare. Dar interpretul ne-a mai dezvaluit un mic amanunt: "Ceea ce mi-a placut in mod deosebit anul acesta pe Litoral a fost ca nu se mai poarta sutienul!".

LA CALD

  • MARINELA CHELARU S-A ODIHNIT FACAND… SMOTRU. Timp de trei saptamani, cat a avut vacanta, Marinela Chelaru n-a plecat de-acasa. Si-a petrecut concediul in Bucuresti. Indragita actrita ne-a declarat ca in toata aceasta perioada s-a relaxat. Si anume, a facut curatenie generala. "Am frecat toate lucrurile de prin casa: mobila, geamuri, pardoseala. Daca n-o fac eu cu mana mea, nu se cheama curatenie. Acum, c-am terminat, mi s-a luat o piatra de pe inima. Sunt foarte pretentioasa la acest capitol", ne-a declarat Marinela, care va incepe lucrul la 1 septembrie, alaturi de colegii ei de la grupul Voua. (Catalina Iancu)

  • TRUPELE LUI SANDEL BALAN SE SABOTEAZA. Nici n-au aparut bine pe scena show-biz-ului si cele doua trupe ale lui Sandel Balan, Shock si Kristal, au inceput sa se racaie intre ele. Cu ocazia unui spectacol s-a intamplat ceva absolut incredibil. Cu aproximativ 10 minute inainte de intrarea in scena au disparut CD-urile cu negativ ale grupului Kristal. Acestea au fost "subtilizate" din geanta managerului Sandel Balan. Lumea alerga innebunita in cautarea negativelor, asupra recitalului planand dezastrul. Pana la urma, una dintre cele trei pustoaice de la Shock, si anume Betty, cu lacrimi in ochi, a scos din poseta CD-ul, motivandu-si gestul prin faptul ca a avut un moment de invidie la adresa celor de la Kristal, pe care le considera mult mai promovate decat Shock. Se pare ca tinerele se cam grabesc sa ajunga vedete! (Horatiu Tudor)

  • NICOLAE GUTA SI HARRY POTTER. Spectacolele de pe Litoral incep sa-si traga obloanele. Artistii care se mai afla acum la mare mai mult se relaxeaza decat canta. Un exemplu in acest sens il constituie favoritul iubitorilor de manele, Nicolae Guta, care a ales sa mearga la film impreuna cu sotia sa, Sorina, si cu copilul lor. Cazati in Eforie Nord, acestia au mers la cel mai modern cinematograf de pe Litoral, "Neon", unde au urmarit productia cinematografica "Harry Potter". Totul a decurs normal, pana cand un grup de spectatori l-au recunoscut pe Guta in primele randuri din sala. Manelistul nu a scapat de insistentele publicului si, dupa terminarea filmului, profitand de acustica cinematografului, le-a oferit un recital ad-hoc, fara statie si fara microfon. (Horatiu Tudor)

    ZI DE VARA PANA-N TOAMNA - 27 august 2004

    Lada de zestre, din nou la moda

    "Trebuie sa canti cu toata gura"

    Cu vedere la plaja

    Litoralul azi
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden vară