x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole August, luna Festivalului de Teatru Independent

August, luna Festivalului de Teatru Independent

de Maria Coman    |    10 Aug 2015   •   08:34
August, luna Festivalului de Teatru Independent

Cele 33 de spectacole şi evenimente care compun ediţia a opta a festivalului, în perioada 22-31 august, transformă Muzeul Ţăranului Român în cel mai căutat loc din Capitală.

Anul acesta Undercloud are 3 secţiuni. Secţiunea Concurs, unde participă 12 spectacole realizate de tineri creatori care se remarcă prin inovaţie şi originalitate. Apoi, în cea de-a doua secţiune, cea a invitaţilor din România, vor fi jucate mai multe spectacole în care apar actori celebri, cum ar fi Oana Pellea, Marian Ralea, Florin Piersic jr, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Claudiu Bleonț. În cadrul celei de-a treia secţiuni, cea a invitaţilor din străinătate, accentul este pus pe Republica Moldova, care participă cu trei spectacole. De asemenea, vor putea fi văzute spectacole din Israel, Italia şi Marea Britanie.

Undercloud 2015 se bucură și de o serie de evenimente conexe susținute de personalități marcante ale teatrului contemporan. Criticul de teatru George Banu își lansează volumele Parisul personal, Casa cu daruri și Japonia, imperiul teatrului și susține o conferință-omagiu despre omul de teatru Valentin Nicolau, prieten Undercloud, plecat prea devreme dintre noi. Profesoara Sanda Manu propune un atelier-dialog pentru tinerii artiști. Alte două momente mult așteptate sunt lansările cărților Omul din care a fost extras răul de Matei Vișniec (Editura Poli-rom) și Hamlet și nebu-nia lumii de Octavian Saiu (Editura Paidea).
 

×