x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Vânătoare de trufe la Gala Tuberozelor de la Hoghilag din 3 - 4 august 2024

Vânătoare de trufe la Gala Tuberozelor de la Hoghilag din 3 - 4 august 2024

de Redacția Jurnalul    |    03 Aug 2024   •   13:00
Vânătoare de trufe la Gala Tuberozelor de la Hoghilag din 3 - 4 august 2024
Sursa foto: Patrick Bernard/AFP/Mediafax

Turiştii sunt aşteptaţi anul acesta, pe 3 şi 4 august, la Hoghilag (Sibiu), unde se va organiza un nou târg "Poftim, din România!", eveniment ce va avea loc în aceeaşi perioadă cu Gala Tuberozelor 2024.

Organizatorii - Primăria Comunei Hoghilag, în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu - au pregătit cu acest prilej o serie de evenimente, unele chiar în premieră anul acesta, în condiţiile în care mai ales că pe lângă producătorii locali din Hoghilag vor participa şi vânătorii de trufe.

"Primăria Comunei Hoghilag, în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, organizează acest eveniment pe 3 şi 4 august. Punctul central va fi în curtea Bisericii Evanghelice din Hoghilag, unde vor fi producători locali cu produse agroalimentare, la fel ca şi în anii precedenţi. Se vor organiza tururi ghidate în grădinile de tuberoze, vor fi ateliere de lucru pentru copii, momente artistice cu muzică interbelică, proiecţie de film, lansare de carte. În premieră, anul acesta vor participa şi vânători de trufe, cu trufe proaspete şi produse procesate care au în compoziţie trufe şi se vor organiza, pentru grupuri, excursii în pădurile din proximitatea Sighişoarei. Aici, turiştii vor avea ocazia să participe activ la o vânătoare de trufe, alături de profesionişti care deţin câini antrenaţi special pentru depistarea subtilelor arome ale trufelor, supranumite ca "aurul negru" din pădurile României. Archita Hunt - Vânătorii de Trufe, ce au ca motto "Natura este locuinţa noastră şi în mijlocul naturii ne simţim acasă", promit o experienţă de neuitat în pădurile din Archita, unde aventura este însoţită şi de aroma trufelor", a declarat, duminică, pentru AGERPRES, Ionuţ Diaconeasa, consilier la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

În prezent, pentru "Tuberoza de Hoghilag" se întocmeşte documentaţia şi se fac studii complexe pentru a obţine recunoaşterea de către Comisia Europeană a calităţii de produs cu Indicaţie Geografica Protejată (IGP), fiind astfel prima floare din România şi a treia din Europa care va obţine protecţie europeană.

×