x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă 6 din 10 adulți români sunt supraponderali. Program de nutriție care recompensează utilizatorii cu criptomonede

6 din 10 adulți români sunt supraponderali. Program de nutriție care recompensează utilizatorii cu criptomonede

de Paul Bardasu    |    07 Iun 2022   •   07:55
6 din 10 adulți români sunt supraponderali. Program de nutriție care recompensează utilizatorii cu criptomonede
Sursa foto: Unsplash.com

Aproximativ 58% dintre adulții din România sunt supraponderali, iar 30% dintre copii suferă de greutate în exces, potrivit raportului publicat de Organizația Mondială a Sănătății pe 2022.

 Totodată, speranţa de viaţă la naştere în România este mult sub media Uniunii Europene, țara noastră ocupând penultimul loc la acest capitol, potrivit raportului „Starea Sănătății în UE”, publicat de Comisia Europeană.

Potrivit specialiștilor, cauzele a peste jumătate dintre decese sunt comportamentele riscante în materie de sănătate, alimentația nesănătoasă, lipsa de activitate sportivă și alcoolul. În acest context, începând cu 22 iunie, va fi lansată campania de conștientizare „România în pragul obezității”, prin intermediul căruia BeSoftwares va ajuta activ 100 de români supraponderali să lupte împotriva problemelor cu greutatea. Persoanele care reușesc să îndeplinească provocările antrenorilor vor beneficia de recompense sub formă de criptomonede prin intermediul unei aplicații dezvoltate 100%  de o echipa românească.

„În urmă cu aproximativ 10 ani, m-am confruntat eu însumi cu probleme din cauza alimentației nesănătoase. A urmat o perioadă grea în care am încercat să-mi schimb stilul de viață, perioadă în care am obținut câteva victorii de etapă, dar mai ales multe înfrângeri. Toată această călătorie dificilă m-a adus la dezvoltarea FITY, o aplicație personalizată de nutriție și sport, care recompensează cu criptomonede utilizatorii care reușesc să finalizeze provocările propuse de antrenorul nostru virtual de fitness. În cadrul programului de conștientizare de luptă împotriva obezității, care se va desfășura pe o perioadă de 9 săptămâni, dorim să ajutăm, pentru început, 100 de români, să-și schimbe stilul de viață, să vadă cum un stil de viață sănătos se va răsfrânge pozitiv și asupra celorlalte dimensiuni ale vieții personale și profesionale”, declară Călin Perpelea, directorul companiei.

×