x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă 10 decizii care ți-ar putea schimba viața

10 decizii care ți-ar putea schimba viața

de Florian Saiu    |    08 Oct 2024   •   06:00
10 decizii care ți-ar putea schimba viața

​​​​​​​Vă propun, mai jos, zece sugestii pentru o viață pur și simplu mai bună, sugestii oferite de Brianna Wiest, autoarea volumului „Adevărul tuturor lucrurilor” (Editura Nemira, 2024).

1. Să decizi că ai puterea să te schimbi

„Cred în puterea gândului și a faptului că suntem cu toții creatorii propriei noastre experiențe. Ziua în care decizi că vrei să faci o schimbare în viața ta este primul pas al călătoriei.”

2. Când alegi ca munca ta să fie ceea ce te pasionează

„Sigur, facturile trebuie plătite și trebuie să pui cumva mâncare pe masă, știu asta. Dar, dacă există ceva ce hotărăști să faci, te rog să faci ceea ce-ți place să faci cel mai mult în viață. Nu ai o carieră, ci ai o viață. Trăiește-o!”

3. Când îți întemeiezi propria familie

„Tu decizi cine face parte din ea: membrii familiei biologice, bărbați, femei, prieteni, soți, soții, iubiți, iubite, copii, animale, oricine. Familia este unul dintre acele lucruri pe care eu cred că ți le poți alege. Și există puține lucruri mai importante decât familia. Indiferent cine alegi să facă parte din ea.”

4. Când începi să trăiești cu ceea ce ai

„În multe cazuri, nu toate, problema e pur și simplu că unii oameni se întind mai mult decât le e plapuma. Asta nu se aplică celor care trăiesc în sărăcie, firește.”

5. Când descoperi lucrurile mărunte care te fac fericit și îți propui să le faci în fiecare zi 

„Am fost învățată mereu că avem un nivel de bază al fericirii la care ne întoarcem în cele din urmă, indiferent ce bucurii sau tristeți resimțim intermitent. Cel mai bun mod de a-ți schimba viața e să schimbi lucrurile mărunte din rutina zilnică, lucrurile care îți vor crește nivelul de bază al fericirii.” 

6. Când alegi să-ți dedici timpul și energia celorlalți, nu doar propriei persoane

„Există ceva inexprimabil de satisfăcător în a fi în slujba celorlalți. Lucrul acesta tinde să ofere vieții tale o nouă perspectivă și ființei tale un alt motiv decât a exista doar pentru sine.” 

7. Când te străduiești să accepți ce nu poți schimba

„O să fie o provocare, nu există un mod simplu de a reuși acest lucru. Dar imaginează-ți cum ar putea să fie dacă te-ai îndrepta cu pași mărunți în direcția asta.”

8. Când îți acorzi timp să te oprești și să te bucuri de momentul prezent

„Te gândești mereu la următorul lucru minunat a cărui obținere îți va aduce fericirea? Atunci încearcă să iei în considerare lucrurile pe care le ai acum și despre care credeai la un moment dat că îți vor aduce fericirea.”

9. Când îi iubești pe cei pe care îi iubești cu adevărat

„Știu că e o observație simplă, dar într-o zi m-a frapat faptul că oamenii nu își unesc întotdeauna destinele pentru că se iubesc reciproc. Există o mie de alte motive pentru care oamenii ajung (și rămân) împreună, iar unele dintre ele nu au nicio treabă cu iubirea. Dacă acesta e adevărul tău, schimbă-l. Du-te și manifestă-ți iubirea față de persoana pe care o iubești cu adevărat. Dacă încă nu știi cine e acea persoană, vezi-ți în continuare de viață, fiindcă persoana aceea va apărea la un moment dat.”

10. Când știi că îți dorești o schimbare, deoarece acesta e primul pas al schimbării

„Schimbarea nu se va petrece până când nu va avea ca subiect și obiect propriul sine. Când îți dai seama că vrei să ai o viață mai bună, atunci îți recunoști propria valoare.”

„Cel mai bun mod de a-ți schimba viața e să schimbi lucrurile mărunte din rutina zilnică.”, Brianna Wiest

„Fă ceea ce-ți place să faci cel mai mult în viață. Nu ai o carieră, ci ai o viață. Trăiește-o!”, Brianna Wiest 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: decizii viata