x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos ABC-ul nutriției. Partea IV – 5 reguli de aur pentru un abdomen plat

ABC-ul nutriției. Partea IV – 5 reguli de aur pentru un abdomen plat

de Andreea Sava    |    12 Oct 2016   •   01:00
ABC-ul nutriției. Partea IV – 5 reguli de aur pentru un abdomen plat

V-am dat alimentele care vă ajută să aveți o siluetă frumoasă, tabelul de combinare, ce puteți mânca dacă vă apucă foamea noaptea târziu dar ar mai fi câteva lucruri pe care trebuie să le respectați dacă vreți un abdomen plat. Dacă vreți să fie și tonifiat, trebuie să mai faceți și exerciții dar nu despre asta vorbim acum.

Puteți să faceți mii de abdomene, mai ales dacă sunteți femeie, va fi foarte complicat să aveți nu abdomen frumos și fără grăsime dacă nu aveți grijă ce și cum mâncați. Am întâlnit și excepții, desigur, dar tocmai de asta se numesc excepții: fiindcă sunt rare. Și, oricum, e mai simplu să aveți grijă la dietă decât să faceți mii de abdomene.  Așadar…

5 reguli pentru un abdomen plat

1. Program de mese organizat

Este foarte important să nu vă înfometați. Știu că poate părea paradoxal, dar dacă mâncați prea puțin și când nu trebuie veți depune fix acolo unde nu vă doriți. Nu cred că-și dorește cineva să fie un schelet ambulant cu burtă și celulită. De ce se întâmplă asta? Foarte simplu. Organismul are un sistem de autoapărare. Când are nevoie de energie, o va lua de unde poate. Și, din păcate, va arde din masa musculară, fix cea care vă dă aspectul tonifiat.

De asemenea, atunci când îl veți hrăni, se va apuca să-și facă rezerve, tocmai fiindcă se simte atacat. Și, ce să vezi, va depune grăsime. Pe fund, abdomen, sub formă de celulită.

Ideea este să mănânci și s-o faci cu cap.

Adică de 5 ori pe zi: 3 mese principale și 2 gustări. Micul dejun este cea mai importantă masă și, practic, trebuie să fie și cea mai consistentă. E și logic: te pregătești de o zi întreagă deci ai nevoie de energie. Masa de seară trebuie să fie cea mai ușoară, desigur, și cu 4 ore înainte de culcare.

Gustările pot fi formate din fructe, legume, nuci.

Vezi celelalte reguli, pe andreeasava.ro

×