x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos După 50 de ani, start la liftingul facial!

După 50 de ani, start la liftingul facial!

de Gina Matei    |    31 Ian 2011   •   22:14
După 50 de ani, start la liftingul facial!
Sursa foto: /Thinkstock

149246-18-29-sante-34.jpgNumărul liftingurilor faciale realizate într-o clinică, într-o săptămână, este de 10 ori mai mic decât cel al implanturilor mamare. Motivul, spune Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med, este că operaţia de lifting facial este grea, riscantă şi scumpă. Se cicatrizează mai greu, pot fi atinşi nervii faciali, la care se adaugă riscurile anesteziei generale. În general, liftingul prezintă aceleaşi riscuri ca orice altă intervenţie chirurgicală.

 

Efect: piele întinerită
Procedeul de lifting chirurgical presupune întinerirea feţei prin îndepărtarea totală sau parţială a acumulărilor nedorite de grăsime de la nivelul feţei şi gâtului, prin întinderea pielii şi eliminarea celei în plus. Poate fi un lifting facial major, realizat pe toată faţa, sau unul minor, efectuat doar în anumite zone.
Durata operaţiei variază în fucţie de mai mulţi factori: tipul anesteziei (generală sau locală), starea de sănătate. Se fac incizii discrete în zona tâmplelor, a urechilor şi a părţii superioare a frunţii. Depozitele de grăsime din aceste zone sunt liposucţio­nate. După operaţie, pe faţă pot apărea edeme. Însă nu trebuie să vă faceţi griji pentru că acestea vor trece în timp. Efectul final îl veţi vedea după 3-4 săptămâni, când pielea îşi revine.
O operaţie reuşită înseamnă o piele întinerită, fără riduri.

 

De la 50 de ani
Operaţia de lifting facial se  face după împlinirea vârstei de 50 de ani. Însă nici mult după această vârstă. „O femeie de 70 ani cu lifting facial arată ca o femeie de 70 de ani cu lifting facial, nu ca una de 40 de ani”, spune specialistul nostru.
Nu doar vârsta contează, ci şi starea de sănătate. Ceea ce înseamnă că, înainte de a face o astfel de operaţie, medicul va verifica starea de sănătate, prin efectuarea unor analize.

 

Prevenirea ridurilor
Efectele şi durabilitatea acestei operaţii depind de fiecare persoană în parte. În general, de efectelele liftingului facial putem beneficia între 7 şi 10 ani. „Dar aceste efecte sunt condi­­ţi­onate de modul cum este îngrijită pielea, de alimentaţie şi în ge­neral de stilul de viaţă”, precizează doctorul Viviana Iordache
Avantajul liftingului este major: întinerirea pielii. Dar liftingul presupune şi multe riscuri. Decizia vă aparţine. Însă specialistul nostru militează pentru prevenţie. Pentru a evita o astfel de operaţie adoptaţi o viaţă sănătoasă, renunţaţi la fumat, purtaţi ochelarii de soare ori de câte ori este nevoie. „E mai uşor să avem noi grijă de pielea noastră decât să rezolvăm cu bisturiul urmele pe care le-a lăsat indiferenţa noastră”, concluzionează specialistul nostru.

SFAT. Mare atenţie la alegerea chirurgului! Doctor Viviana Iordache vă sfătuieşte ca în alegerea acestuia să ţineţi seama de părerea unei persoane care a trecut printr-o astfel de operaţie pentru că aşa puteţi vedea şi rezultatul. Trebuie să fiţi precauţi pentru că o nereuşită va fi cu greu reparată.

CÅND? Specialistul nostru precizează că o astfel de intervenţie chirurgicală se face primăvara sau toamna.

COST. Un alt dezavantaj: costul ridicat. Astfel, tariful unui lifting începe de la 3.000 de euro şi se poate dubla, în funcţie de complexitate.

×
Subiecte în articol: frumos și sănătos