x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Mushrooms-plan, dieta cu ciuperci

Mushrooms-plan, dieta cu ciuperci

de Magda Marincovici    |    05 Sep 2013   •   19:38
 Mushrooms-plan, dieta cu ciuperci
Sursa foto: Thinkstock

Vedeta de televiziune Kelly Osbourne şi cântăreaţa Katy Perry au slăbit rapid cu dieta Mushrooms-plan, cu puţine calorii, dar bogată în vitamine

Noul regim M-plan – de la mushrooms, ciuperci în limba engleză  - le-a cucerit pe starul  american de televiziune Kelly Osbourne şi cântăreaţa Katy Perry. Principiul dietei M-plan: timp de 14 zile, un meniu la micul dejun şi la masa de prânz să fie preparat din ciuperci. Această nouă metodă de a slăbi permite eliminarea ţesutului adipos din zona coapselor, feselor şi braţelor fără ca aceasta să provoace o diminuare a dimensiunii pieptului.  "E un mit care spune că în talie e cel din urmă loc în care femeile pierd în greutate. De fapt, e una din zonele cel mai des folosite de-a lungul zilei, împreună cu posteriorul, coapsele şi braţele", spune nutriţioniştii.  Ei susţin că dieta cu ciuperci  "nu numai că ajută la slăbit, dar acest aliment asigură un aport important de vitamina B, fier şi zinc, toate necesare pentru a avea pielea, unghiile şi părul mai frumoase, mai sănătoase şi mai strălucitoare".

Mushrooms-plan ne propune, de exemplu, să înlocuim un cheeseburger cu un sandviş cu ciuperci, şi, astfel, vom scăpa de 173 de calorii, evident, dacă vom respecta dieta timp de 14 zile, aşa cum scrie la carte.

Medicii nutriţionişti sunt unanimi în privinţa valorii nutriţionale superioare a ciupercilor, motiv pentru care mulţi dintre ei au fost atraşi de dieta M-plan. “Este vorba pur şi simplu de un regim cu calorii puţine, explică dieteticianul new-yorkaise, Tanya Zuckerbrot pentru ABC News. Doctorul Tanya Zuckerbrot subliniază că eliminarea kilogramelor este certă doar în unele zone ale corpului, ceea ce nu asigură alte alimente sau diete. Ciupercile şi friptura sunt esenţiale pentru asigurarea termodinamicii organismului. Dar consumând ciuperci, aportul de calorii este mic. Evident că slăbim, totuşi, sânii sunt cruţaţi”, spune doctorul Tanya Zuckerbrot. În cele 14 zile de dietă, aportul caloric este limitat la 1.550  de calorii. Regimul include cel puţin cinci porţii de fructe şi de legume şi 250 ml de lapte pe zi. Caloriile se împart în mod egal la cele trei mese principale, peste care nu ai voie să sari. Pe lângă acestea, ai voie să iei două gustări (un fruct proaspăt, un iaurt degresat, o felie de brânză).

Vitamine şi minerale
Ciupercile conţin puţine calorii: 25 de calorii la 100 grame de ciuperci şi 2 grame de fibre. 100 de grame de ciuperci oferă mai mult potasiu decât o banană sau un pahar de suc de portocale, spune doctorul Zuckerbrot. Dar ciupercile sunt valoroase nutritiv prin conţinutul bogat în vitamine – B2 şi B3, B6,  D -, în seleniu şi potasiu. Ciupercile au în compoziţie anumite principii active ceea ce asigură protecţia sănătăţii sistemului digestiv. Ciupercile reprezintă un aliment bogat în proteine vegetale, fiind recomandate pentru conservarea masei musculare şi pentru menţinerea greutăţii normale. Totuşi, ciupercile nu reprezintă un aliment complet, nu asigură toate elementele nutritive necesare unei alimentaţii echilibrate, subliniază profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi. Pentru a slăbi, dar mai ales pentru a ne conserva greutatea normală a corpului, este necesar un  regim alimentar echilibrat şi complet, care să nu fie o sursă de frustrări şi care să nu provoace tulburări metabolice, avertizează profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi. 


×
Subiecte în articol: diete