x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Acest joc vă ajută să slăbiţi şi să evitaţi mâncarea junk-food

Acest joc vă ajută să slăbiţi şi să evitaţi mâncarea junk-food

de Anca Arambaşa    |    17 Ian 2017   •   21:01
Acest joc vă ajută să slăbiţi şi să evitaţi mâncarea junk-food

Cercetările demarate de neurologi au indicat de-a lungul timpului că înclinaţia creierului spre grăsimi şi zahăr este motivată de stimulată de răspunsul-recompensă, ce eliberează dopamina şi endorfine în corp, cunoscute ca hormonii care dau o senzaţie plăcută, de fericire. În timp ce efectul dopaminei trece, zahărul stă mai mult în organism.

FoodT, aplicaţie ce va fi valabilă pe dispozitivele cu sistem de operare Android săptămâna aceasta, este bazată pe un joc online elaborat de psihologii de la Universitatea Exeter, care susţin că este capabilă să antreneze creierul să facă alegeri mai sănătoase.

Ideea jocului e simplă: utilizatorului i se vor prezenta imagini cu mâncare sănătoasă şi nesănătosă, iar acesta va trebui să reacţioneze alegând varianta sănătoasă pentru a obţine puncte. Prin recompensarea jucătorilor care aleg în mod conştient mâncarea sănătoasă, jocul mimează recompensele date creierului prin alegerea grăsimillor sau a zahărului.

Profesorul de psihologie Natalia Lawrence susţine că dacă te joci mai puţin de 10 minute pe zi, îţi poţi „reseta” creierul. Un studiu aplicat pe 83 de adulţi confirmă acest lucru: cei care au jucat varianta online a jocului de patru ori pe săptămână au consumat cu mai puţin de 220 de calorii pe zi. Doctoul Lawrence a spus că: „Este foarte interesant de văzut că pregătirea noastră simplă şi gratis poate schimba obiceiurile alimentare şi poate avea un impact pozitiv asupra vieţii oamenilor. Suntem optimişti în legătură cu scopul acestei aplicaţii, care este de a încuraja oamenii să opteze pentru alimente sănătoase precum fructele şi legumele, în locul mâncării nesănătoase, de tip junk-food”, citează Indy100.com.

 

Citeşte şi:

Sfatul medicului. 5 SEMNE care îți spun că suferi de REFLUX GASTROESOFAGIAN

 

S-a descoperit că ciocolata poate vindeca o problemă de sănătate foarte întâlnită

 

Această tehnică veche japoneză va reduce stresul şi te va relaxa profund

 

11 motive de despărţire care te vor face să te simţi mai bine

 

 

×