O alimentație nutritivă nu este importantă doar pentru îmbunătățirea sănătății generale, ci și pentru sănătatea ochilor. Majoritatea lucrăm pe calculator și folosim gadget-urile, ceea ce îi afectează în timp. Pentru a preveni diferite afecțiuni oculare, include în dieta zilnică cât mai multe alimente sănătoase, scrie clicksanatate.ro.
Creșterea aportului de antioxidanți și alte substanțe nutritive importante printr-o dietă nutritivă este considerată modalitatea prin care poți reduce riscul de cataractă și degenerescență maculară. Fiecare nutriment are beneficiile sale. De exemplu, vitamina A ne protejează de clipitul constant, iar vitamina C joacă un rol important în prevenirea glaucomului.
Alimentele care conțin acizi grași esențiali Omega-3 îmbunătățesc simptomele ochilor uscați și protejează mușchii oculari de diferite afecțiuni. În plus, vitaminele, betacarotenul, flavonoidele, luteina și zeaxantina, seleniul, vitamina E, zincul, ect., toate îmbunătățesc sănătatea ochilor. Nu știi cum să incluzi toate aceste substanțe nutritive în dieta zilnică? Mănâncă următoarele alimente.
Morcov
Mai ții minte când în copilărie mamele ne dădeau să mâncăm morcov ca să avem vederea bună? Ei bine, știau ele cât este de sănătoasă această legumă. Morcovul conține betacaroten, o substanță nutritivă care îmbunătățește funcția ochilor, inclusiv a retinei.